1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    klorofil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    klorofil çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.04.2008 Son online zamanı: 06.01.2020

    Mesajları
    29
    Konuları
    28
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1005
    Harcanan
    3
    Kalan
    1002

    Standart Türkiye’de Kırmızı Et ve Et Ürünleri Sanayiinde Gıda Güvenliği Sorunları ve Öneriler

    : Türkiye’de Kırmızı Et ve Et Ürünleri Sanayiinde Gıda Güvenliği Sorunları ve Öneriler
    : Pdf
    : Duygu Tosun, Nevin Demirbaş

    Türkiye’de gıda sanayii üretiminde önemli bir yere sahip olan kırmızı et ve et ürünlerinin tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaşması gıda güvenliği konusundaki gelişmelerle yakından ilgilidir. Kırmızı et ve et ürünleri sanayii, hayvanların mezbahadaki kesiminden başlayarak paketlenmesine kadar geçen tüm süreci kapsamaktadır. Türkiye’de söz konusu sanayide, faaliyet gösteren kuruluşların başında belediye ve özel sektöre ait mezbahalar, kombinalar, Et ve Balık Ürünleri A. Ş.’ye ait kombinalar ve et ürünleri üreten tesisler gelmektedir. Bununla birlikte, kırmızı et ve et ürünleri sanayiinde gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için söz konusu kurum ve kuruluşlarda alınacak önlemler yeterli olmamaktadır. Hammaddesini hayvancılık sektöründen alan sanayide, gıda güvenliğinin sağlanmasının önünde duran engellerin hayvanların yetiştirilmesinden başlayarak, kırmızı et ve et ürünlerinin tüketiciye ulaşmasına kadar geçen zincir boyunca belirlenebilmesi gerekmektedir. Bu çalışmada, Türkiye’de kırmızı et ve et ürünleri sanayiinde gıda güvenliğini sekteye uğratan noktaların, üretimden tüketime kadar olan zincir boyunca belirlenebilmesi ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    Anahtar Kelimeler: Kırmızı et ve et ürünleri sanayii, Gıda güvenliği, Türkiye.


    Food Safety Problems in the Red Meat and Meat Products Industry in Turkey and Precautions

    Abstract: In Turkey, food safety in the red meat and meat products industry which has a huge place in food industry has an importance to provide healthy products to consumers. Red meat and meat products industry covers the whole process starting from slaughtering the animals in slaughterhouses to packing of the meat. Slaughterhouse and combines which belong to municipality and private sector, the Meat and Fish Organization combines and private sector facilities that produce meat products are the main enterprises in the industry. However, precautions to be taken in such enterprises are not enough to ensure food safety in the red meat and meat products industry. The restrictions for food safety in the red meat and meat products industry that supply the raw material from husbandry sector has to be determine along the chain from the production of livestock to consumption of red meat and products. The aim of the study is to examine the food safety problems of red meat and meat products industry along the chain from production to consumption and to improve suggestions for these problems.

    Key Words: Red meat and meat products industry, Food safety, Turkey.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 166.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 19 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (19.11.2012 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.08.2010, 10:59
  2. Ozon Gazının Kırmızı Et Sanayiinde Kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan cemo0026
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.06.2008, 00:02
  3. Süt, süt ürünleri ve gıda güvenliği
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ilkertunca
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.03.2008, 22:34
  4. AB Uyum Sürecinde Türkiye’nin Gıda Güvenliğindeki Sorunları
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08.09.2007, 15:46
  5. Türkiye'deki gıda güvenliği
    Anketler forum içinde, yazan empo86
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 06.07.2007, 17:30

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed