1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    akdeniz çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.12.2009 Son online zamanı: 16.06.2014

    Mesajları
    8
    Konuları
    6
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart turşu üretimi

    TURŞU ÜRETİMİ
    Turşu: Meyve ve sebzelerin belirli tuz konsantrasyonlu salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi ile uzun süre dayanıklılık kazanan bir üründür.
    TSE’ye göre turşu Sirke ve/veya salamura içindeki laktik asit fermentasyonu ile veya sulandırılmış asetik asit içinde oluşan ürünler olarak tanımlanmaktadır.
    Ülkemiz mevsim koşullarında turşuluk meyve ve sebzelerin hasat zamanı yıl içinde 5-6 ay gibi uzun bir zaman dilimindedir.
    Örneğin turşuluk lahana ve domateslerin hasat zamanları ayrı tarihlerdedir.
    Hıyarların hasat süresi 50-60 gün arasında değişir.






    Dosya türü: ppt

    Şifre :www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.89 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 63 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Turşu çeşitleri üretimi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan mkiziltay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.05.2016, 22:43
  2. turşu üretimi
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan elif59
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.04.2013, 16:15
  3. Turşu üretimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan tursuhuyuk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2010, 15:26
  4. Turşu üretimi ön işlemler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ercanytmz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.10.2009, 01:05
  5. Turşu üretimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan gencgıdacı
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.07.2009, 19:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed