2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen maturidi

Konu: Turşu Yapımı

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Nov 12

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Turşu Yapımı

    : Turşu Yapımı
    : Pdf
    : Sevim YILMAZ

    Çağımızda hızlı nüfus artışının ortaya çıkmasına paralel olarak yoğun düzeyde gıda gereksinimi de kendini hissettirmektedir. Bu anlamda gıdanın elde edilmesi büyük önem azr ederken korunması da gündemdeki yerini korumaktadır. Bu anlamda gıda işleme sanayinin gelişmesi ve yaygınlaşması da insan beslenmesinde yerini almıştır. Özellikle yaş sebze ve meyvelerin bozulmadan daha uzun süre dayanıklı halde tutulması için çeşitli muhafaza yöntemlerine başvurulmaktadır. Kırsal kesimde yaşayan ve kendi besinini kendi üreten çiftçilerimiz ile kendi damak tadına uygun besini hazırlamak isteyen tüketiciler için turşu yapımı bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Gerek kültürümüzde önemli bir yerinin olması gerekse yapımının kolay olması ve besinlere yeni bir tat katılması nedenleriyle gıda muhafazası konusunda tercih edilmektedir.

    İl Müdürlüğümüzce hazırlanan bu kitapla turşu yapmak isteyen tüketicilere yardımcı olmak, ülke ve ilimiz ekonomisine katkıda bulunacak yaş meyve ve sebzenin değerlendirilmesine katkıda bulunmak, muhafazası zor olan ürünlerin dayanımlarını artırarak insan beslenmesinde kullanmanın yollarından olan turşu yapımı anlatılmaktadır. Hazırlanan bu kitabın yararlı olmasını dilerim.

    TURŞU VE FAYDALARI / 1
    TURŞU YAPIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR / 2
    SEBZE SEÇERKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR / 2
    SALAMURA (TUZLU SU) HAZIRLANMASI / 3
    TURŞULARDA GÖRÜLEBİLECEK BOZULMALAR / 4
    DOMATES TURŞUSU / 6
    SALATALIK TURŞUSU / 8
    KARIŞIK TURŞU / 10
    DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU / 11
    SARIMSAK TURŞUSU / 12
    PANCAR TURŞUSU / 13
    KARNABAHAR TURŞUSU / 14
    LAHANA TURŞUSU / 15
    PEZİK (PAZI) KÖKÜ TURŞUSU / 17
    MANTAR TURŞUSU / 18
    PATLICAN TURŞUSU / 19
    YUMURTA TURŞUSU / 21
    YAĞLI BİBER TURŞUSU / 22
    KÖZLEME YAĞLI TURŞU / 23
    KELEK TURŞUSU / 24
    Kaynaklar /25

    TURŞU VE FAYDALARI
    Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşunun sağlık açısından da önemli bir işlevi olduğu tespit edildi. Suyunun iştah açıcı özelliğine sahip olduğu bilinen turşunun, kanserden gribe, ülsere kadar ona yakın hastalığa karşı koruyucu olduğu belirlendi.

    Uzmanlar turşunun bilinenin aksine midenin düşmanı değil, dostu olduğunu söylüyorlar. Sebze ve meyvelerden 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşunun tam bir doğal şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,06 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 77 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (11-11-2012 Saat 23:55 ) değiştirilmiştir.
    sahdarms ve Busra Timur bunu beğendiler.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30 Aug 14

    Mesajları
    12
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Turşu Yapımı

    Çok teşekkürler bugün dersimde turşu yaparken yararlanmamı sağladı.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Homojenizasyon Deney Raporu
    Fiziksel Analizler forum içinde, yazan 001
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 24-11-2014, 14:09
  2. Turşu Yapımı Deney Raporu Gıda Biyoteknolojisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkose
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-03-2012, 11:24
  3. Elmada Depektinizasyon not ve deney
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkose
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-03-2012, 11:04
  4. freezing deney raporu
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan ezgi1313
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-12-2011, 01:11
  5. deney raporları
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan mensur
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27-08-2007, 10:43

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed