1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    altinkaya9 çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.12.2015 Son online zamanı: 11.10.2020

    Mesajları
    6
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Post Turşu Yapımı

    : Turşu Yapımı
    : Word
    : .......

    TURŞU YAPIMI


    1. GİRİŞ


    İnsanların gıda maddelerini uzun süre saklayabilmek ve az ya da hiç bulunmadıkları yer ve dönemlerde, bu ürünlerden yararlanabilmek için geliştirdikleri dayandırma yöntemleri içinde en eskilerinden biri turşu yapımıdır. Turşunun en yaygın tanımı, “sebze ve meyvelerin belli konsantrasyonlarda tuz içeren salamura veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterilerince fermente edilmesiyle oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu dayanıklılık kazanan bir ürün” şeklindedir. Turşunun, “Gıda Tüzüğü” ve Türk Standartları Enstitüsü’nün ilgili standartlarında ki tanımlarında ise, turşu: “Sirke ve/veya salamura (tuzlu su) içindeki, laktik asit fermantasyonu ile ya da sulandırılmış asetik asit içinde oluşan ürünledir” denilmektedir.

    Her iki tanımda da sebze ve meyvelerin salamura içinde, sirkeli salamurada veya sulandırılmış asetik asitli salamura içinde laktik asit fermantasyonu söz konusudur.

    Kornişon tipi hıyar turşusu üretiminde bu yöntem çok yaygınlaşmıştır. Taze hıyarlardan yapılan üretim şekli ülkemizde de yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde önceleri turşu üretimimizin önemli bölümü türlü turşusu iken, son yıllarda hıyar turşusu üretimi önemli oranda artışı göstermeye başlamıştır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 23.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 22 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (29.12.2015 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Turşu Yapımı
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan maturidi
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02.10.2014, 18:15
  2. Turşu Yapımı ve Turşuda Yapılan Analizler
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan gozde89
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10.03.2012, 18:38
  3. Turşu Yapımı Deney Raporu Gıda Biyoteknolojisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkose
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2012, 10:24
  4. Sirke - Turşu - Zeytin Yapımı Teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan forumfood.net
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.03.2011, 14:41
  5. Turşu yapımı
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 59
    Son Mesaj: 25.02.2009, 21:20

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed