9 sonuçtan 1 ile 9 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen mezrap

Konu: Ultrafiltre edilmiş inek koyun ve keçi sütleri üzerine pastörizasyon seviyeleri

  1. #1
    mezrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mezrap çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 07.04.2017

    Mesajları
    447
    Konuları
    25
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    0
    Kalan
    655

    Standart Ultrafiltre edilmiş inek koyun ve keçi sütleri üzerine pastörizasyon seviyeleri

    PROJENİN ÖZETİ;

    ULTRAFİLTRE EDİLMİŞ İNEK, KOYUN VE KEÇİ SÜTLERİ ÜZERİNE
    PASTÖRİZASYON SEVİYELERİ VE PIHTILAŞTIRICI ENZİM
    FARKLILIKLARININ ETKİSİ


    Bu çalışmada, inek, koyun ve keçi sütleri kullanılarak salamura Beyaz peynir üretilmiştir. Geleneksel ve ultrafiltrasyon olmak üzere iki farklı işleme yöntemi uygulanan sütler, 68°C/20 d., 72°C/5 d. ve 80°C/1 d. ısıl işleme tabi tutulmuştur. UF işleminde, inek,koyun ve keçi sütlerinin hacim redüksiyon oranları sırasıyla % 70, % 55 ve % 70 olmuştur. Isıl
    işlem sonrası bu sütlere hayvansal ve mikrobiyal enzim katılmıştır. Üretimden sonraki ilk gün çiğ sütlerde, UF uygulanmış ve uygulanmamış ve 3 ayrı seviyede pastörize edilmiş sütlerde, ayrıca geleneksel yolla ve ultrafiltrasyonla işlenmiş 12 ayrı teleme örneği (Geleneksel-68°CHayvansal, Geleneksel-68°C-Mikrobiyal, Geleneksel-72°C-H., Geleneksel-72°C-M.,Geleneksel-80°C-H., Geleneksel- 80°C-M., UF-68°C-H., UF-68°C-M, UF-72°C-H., UF-72°CM.,UF-80°C-H., UF-80°C-M.) ve bunlara ilişkin peynir sularında, fiziksel, kimyasal ve elektroforetik analizler yapılmıştır.

    Kimyasal analizler sonucunda, sütlere ait pek çok bileşim özelliği ile teleme ve peynir sularına ilişkin özelliklerin işleme yönteminden etkilendiği belirlenmiştir. UF tekniği inek sütünün yanı sıra koyun ve keçi sütlerinde başarıyla uygulanmıştır. Kullanılan 3 farklı pastörizasyon seviyesinden, 80°C/1d. sıcaklık uygulamasında, protein fraksiyonları arasında interaksiyon meydana gelmiş ve bu elektroforetik çalışmalarla da ortaya konmuştur. İnek ve keçi sütlerinin yüksek sıcaklıkta pastörizasyonu elde edilen telemelerin pıhtı sıkılığını azaltmıştır. Tüm sütlerde mikrobiyal enzimin pıhtılaştırma süresi hayvansal enzime göre oldukça kısa olmuştur. Penetrometre değerleri incelendiğinde, pıhtı sıkılığı en yüksek telemelerin koyun sütlerinden elde edilen telemeler olduğu saptanırken, bunu inek ve keçi telemeleri izlemiştir. Koyun ve keçi telemelerinin suda çözünen azot içerikleri inek sütüne göre yüksek olmuştur. Elektroforez çalışmalarında koyun ve keçi telemelerine ilişkin SDS-PAGE elektroforegramları incelendiğinde, 68 °C ve 72 °C’de mikrobiyal enzim kullanılan örneklerde daha ilk günde hızlı bir proteoliz gerçekleştiği ve jel üzerinde k-kazeinin hemen altında bir parçalanma ürününün ortaya çıktığı belirlenmiştir.

    .................


    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.05 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 19 Kez





    oneraltinsoy bunu beğendi.

  2. #2
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Paylaşımın için teşekkürler..


  3. #3
    sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibelkural çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.03.2007 Son online zamanı: 23.05.2013

    Mesajları
    1548
    Konuları
    161
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    cok teşekkürler mezrap güsel kaynaklar için yolluosun


  4. #4
    tubadaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tubadaysal çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.05.2007 Son online zamanı: 15.12.2010

    Mesajları
    959
    Konuları
    116
    Eklentileri
    31
    Kredisi
    1561
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ellerine sağlık mezrap teşekkür ederis


  5. #5
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ellerine sağlık


  6. #6
    fatihalt çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2007 Son online zamanı: 18.11.2011

    Mesajları
    1924
    Konuları
    184
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    teşekkürler mezrap paylaşımın için


  7. #7
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    teşekkürlerrr


  8. #8
    arzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arzu çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.03.2007 Son online zamanı: 01.02.2010

    Mesajları
    557
    Konuları
    22
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    0
    Kalan
    555
    çoook teşekkürler...


  9. #9
    esraartan çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.03.2007 Son online zamanı: 03.05.2013

    Mesajları
    432
    Konuları
    68
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    712
    Harcanan
    0
    Kalan
    712
    teşekkürler............


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Okul sütleri, ev sütü oldu
    Yaşam forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.03.2020, 19:53
  2. koyun sütüne inek sütü ile yapılan hileyi tespit eden test kiti
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan solway
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.04.2010, 17:53
  3. Ekstrakte edilmiş yağda peroksit sayisi – gida maddeleri
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan filiz özgüç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.01.2010, 10:49
  4. UHT sütleri neden bozuluyor..
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan Mahmut68
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 27.07.2009, 08:01
  5. İnsan kemiğiyle dekore edilmiş kilise
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan kübrayln
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 09.11.2007, 15:43

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed