1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    sercan1987 çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.09.2011 Son online zamanı: 01.07.2019

    Mesajları
    6
    Konuları
    5
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    12
    Kalan
    193

    Standart Ultrasonun Gıdalarda Ve Enzimlerin İnaktivasyonunda Kullanılması


    Geleneksel ısıl işlem uygulamaları sırasında gıdanın maruz kaldığı sıcaklığın istenmeyen kalitede değişimlerine yol açması nedeniyle son yıllarda araştırmalar ısısal olmayan gıda koruma yöntemleri üzerine yoğunlaşmıştır. Son on yıldır ultrasonun gıda muhafazasında geleneksel yöntemlerle birlikte veya tamamen geleneksel yöntemlere alternatif olarak kullanılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır.

    Bu metot işlem süresini ve enerjiyi azaltıp gıdaların raf ömrünü uzattığı için bilim adamlarının dikkatini çekmektedir. Bu metotta 20 kHz veya daha yüksek sonik dalgaların açığa çıkardığı enerji kullanılır. Ultrasonun etkisizleştirme işlemi genellikle kavitasyon mekanizması ile açıklanmıştır. Ultrason ısı ve /veya basınçla birlikte kullanıldığında gıdada bulunan mikroorganizmaların ve enzimlerin inaktivasyonunda sinerjistik etki oluşturmaktadır. Bu çalışmada ultrasonun inaktivasyon mekanizması ile gıdalarda ve enzimlerin inaktivasyonunda kullanımı hakkında bilgi verilmektedir.

    Anahtar kelimeler: Ultrason, gıda, inaktivasyon, enzim


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 78.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 27 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. CaCl2 ve Peynirde Kullanılması
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan bdeveci
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 19.05.2014, 02:10
  2. Yorum: 1
    Son Mesaj: 30.01.2012, 10:32
  3. Gıda Proseslerinde ve Sanayisinde Enzimlerin Kullanımı
    Tezler forum içinde, yazan mataaimasho
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 11.11.2009, 10:43
  4. enzimlerin adlandırılması ve sınıflandırılması
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan acarpasa111
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2009, 19:07
  5. enzimlerin özellikleri
    Genel Kültür forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23.08.2007, 09:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed