Aglio eOlio:Zeytinyağı,bol sarımsak ve kırmızı biberle hazırlanır en meşhur soslarından biridir.
Pesto:Fesleğen,sarımsak, çam fıstığı ve parmesan peyniri ile hazırlanır.
Bolognese:Domates,kıyma, soğan, maydanoz ile hazırlanan sostur.
Puttanesca:Domates,siyah zeytin, baharat, sarımsak ve kırmızıbiber karışımından oluşur.
Arrabbiata:Domates,yeşil biber, sarımsak, acı kırmızı biber kullanılır.
Alfredo:Parmesan,krema, tereyağı sosun ana malzemeleridir. İsteğe göre deniz ürünleri ve etürünleri ile yapılır.
QuattroFormaggi:Dört çeşitpeynirle hazırlanan sostur. (Parmesan, rokfor,emmental, mozarella)
Siciliana:Patlıcan, fesleğen, mozarella vedomates sosunun birleşiminden meydana gelir.
Napoletana:Domates, sarımsak, fesleğenmalzemelerinden oluşur.
Risotto:Pirinç, et, sebze ve baharatınhakim olduğu sostur.





buğra SALEPCİGİL..