3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen Muhendis38
  • 1 gönderen ertugay

Konu: Unda Kalite Analizleri

  1. #1
    Muhendis38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhendis38 çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.09.2008 Son online zamanı: 14.09.2014

    Mesajları
    79
    Konuları
    17
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    521
    Harcanan
    0
    Kalan
    521

    Standart Unda Kalite Analizleri



    : Unda Kalite Analizleri [/TD][/TR]
    : Doc [/TD][/TR]
    : -
    [/TD][/TR]

    Hububatlar içinde yalnızca buğdayda bulunan gluten proteini;gliadin ve gluteninden oluşur ve bu yapılar sayesinde hamura vizkoelastik ve kohesif bir yapı kazandırır.Bu nedenle gluten miktarı ile unun hamur oluşturma kabiliyeti doğru orantılıdır.

    Klasik yolla 10 gr undan hamur oluşturulur ve %2 lik tuzlu su çözeltisinde yıkanır(böylece nişasta tuzlu su ile yıkanarak uzaklaşır ve geriye yalnızca gluten kalır)avuç içinde yavaşça ve dışarıya hamur parçaları dökülmeden yıkanır.Yıkama suyu duruluncaya kadar yani nişasta bitinceye kadar yıkamaya devam edilir.Yıkama sonrası kalan kısım yaş glutendir.Yaş gluten tartılır ve buğdayın gluten miktarı bulunur.Ayrıca gluteni gluten index cihazında santifrüj ederek çürük gluten(süzgeçden geçen) ve sağlam gluten(süzgeçden geçmeyen)tartılarak gluten index(süzgeçden geçemeyen/toplam gluten)hesaplanabilir.Bu değer ne kadar büyükse buğdaydan elde edilecek undanda o kadar iyi hamur elde edilir.Ayrıca bu değeri etkileyen faktörler buğdayın cinsi,yetiştirildiği yerin iklimi,süne ve kımıl zararı görüp görmemesine bağlı olarak(süne buğdayı süt olum evresinde emerek bir yandanda proteolitik enzim bırakarak buğdaydaki gluten proteinini parçalamasına neden olur ve süne zararına uğramış unlar yapışkan yapılı hamur oluşturur,unun kalitesini düşürür)
    .
    .
    .


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.06 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 32 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (04.06.2012 Saat 10:22 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur ve zynpc bunu beğendiler.

  2. #2
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    teşekkürler

    Muhendis38 bunu beğendi.

  3. #3
    papatyaa çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.11.2013 Son online zamanı: 16.12.2013

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    merhabalar,iş yerim burda bulunan gluten cihazının nasıl işlediğini öğrenmemi istedi. daha önce staj yapmıştım un fabrikasında ama unuttum.sadece %2'lik tuzlu çözeltisyle sonuç alınıyormu. santirifüj yapmaya gerek varmı her zaman? birde fabrıkam sadece buğday alıyor,satıyor. onu un haline getırdıkten sonra mı analiz yapacagım...kırma dıye bısey dedıler ama anlamadım.yardımcı olursanız sevınırım


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Lokum ve Cezerye Üretimi - Kalite Analizleri
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan loopers
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.05.2015, 20:36
  2. Unda kül tayini
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan m.vefa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.10.2014, 16:16
  3. Ette Kalite Analizleri(İng.)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan veyselbayik21
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.09.2012, 09:23
  4. Unda sedimantasyon testi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Muhendis38
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 25.06.2012, 17:43
  5. Unda Zenginleştirme Çalışmaları
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tubitubi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.07.2009, 13:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed