[size=x-large]
MALZEMELER
400 gr. tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
1 büyük baş soğan
1 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç
250 gr. kuşüzümü
2 yemek kaşığı soya yağı
3 bardak su
bir tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI
Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin[/size]




[size=medium]
Nabeyaki udon
Malzemeler

2 su bardağı balık suyu
1 yumurta
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 çorba kaşığı soya yağı
1 yaprak Çin lahanası
2-3 shitake mantarı
Yarım havuç
Yarım pırasa
3-4 ıspanak yaprağı

Yapılışı
* Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.

* Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
Afiyet olsun.

[/size]




[size=x-large]
Miso çorbası
Malzemeler

Yarım litre su
orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
Yarım patlıcan
eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso
adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu

Yapılışı
Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın. Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın. Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece. 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz. (Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir. Bu, tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)
Miso'dan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin. Çorbanız servise hazırdır.

[/size]