Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    KURUCU Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Feb 07
    Yaş
    38

    Mesajları
    2238
    Konuları
    195
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2742
    Harcanan
    0
    Kalan
    2742

    Standart Üzüm Çekirdeği

    Yeni bir haftanın konusu. Geçen hafta pirinç patlağı ile ilgili pek bi bilgi paylaşımı olmadı. Özellikle çikolata sektöründe çalışan arkadaşlarda bilgi bekledim ama maalesef biraz paylaşım taraftarı olmadılar. Aslında onlar için iyi olabilirdi. Takıldıkları bir noktayı tartışmaya sunar bilgi alabilirlerdi. Neyse işte haftanın yeni konusu:

    Üzüm Çekirdeği

    Yeni sayılabilecek bir ürün işletimi. İlk duyduğumda proses tasarım desinde baya ilginç gelmişti. Üzüm çekirdeği ile yapılan ürünler yapım şekilleri kullanıldığı yerler vs. Ayrıca bunların üretim aşamaları ve hammade kabulündeki kriterler... Paylaşabileceğiniz tüm verileri bekliyorum.
    Herkese kolay gelsin...


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    708
    Konuları
    321
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    pirinç patlağı ile ilgili kaynak sorunu var galiba hiç birşey bulamadım doğru dürüst ben de.

  3. #3
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    708
    Konuları
    321
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    Üzüm çekirdeği faydaları
    ________________________________________
    UZUM CEKIRDEGI

    Uzum Cekirdegi Avrupa'da ilac niyetine satiliyor. Mucizevî cekirdek odemden, nezleye kadar bir cok hastaligin tedavisinde kullaniliyor. Uzumun cok faydali oldugu bilinir. Ozelliklede zihin acici yonu ile sinavlardan once kuru uzum tavsiye edilir. Ama bircogumuz uzumu yerken cekirdeginden muzdarip oluruz. Onu tuketmez, atariz. Hatta marketlerde en cok cekirdeksiz uzumler ragbet gorur. Halbuki uzumun cekirdegi bugun
    bircok Avrupa ulkesinde ilac niyetine, tabletler halinde satiliyor. Yavas yavas Turkiye'de de yayginlasmaya baslayan uzum cekirdegi, yakinda butun eczanelerdeki yerini alacak gibi. Bu cekirdegin en onemli faydasi kan damari onaricisi olmasi. Kan damarlari insan icin hayati onem tasiyor.

    Basinizdan ayak uclariniza kadar her doku kanla beslenir. Incecik kilcal damarlardan, genis atardamarlara kadar, karmasIk kan damarlari agi sizin yasam hattimizdir. Eger kan damarlari yaslanir, hastalanir, zayiflar, incelir ve kan sizdirirsa, sagliginiz tehlikede demektir. Eger oksijeni tasiyan kan duzgun bir bicimde akmiyorsa kalp kasiniz hasar gorebilir. Iste uzum cekirdegi, zayiflamis kan damarlarini guclendirip normal sagliklarina
    dondurebilen, dolasim bozukluklarinin duzeltebilen ve onleyebilen bir yapiya sahip. Ozelligi ise tamamen dogal olmasi... Cekirdek, damar hastaliklarini tedavi ediyor. Zayiflamis kan damarlarinin yapisini guclendiriyor. Ayrica uzum cekirdegi bilinen en guclu antioksidan... Yapilan bazi testlerde, E vitamininden 50 kat daha guclu oldugu ortaya cikmis. Ilk Fransa'da kesfedildi Uzum cekirdegi 40 yildir Avrupa'da, ozellikle uzum baglarinin coklugu ile bilinen Fransa'da etkili bir bicimde kullaniliyor. Uzum cekirdegi 1947 yilinda Bordeaux Universitesi'nden emekli tip profesoru, Fransiz Kimyaci Jack Masquelier tarafindan kesfedilmis. Cekirdek ilk olarak hamileliginden dolayi asiri odemi olan fakultenin dekaninin esine, dekan tarafindan verilmis. Masquelier o gunu soyle anlatiyor;

    "Kadin, sismis bacaklari ile o kadar yorgun gorunuyordu ki, guclukle yuruyebiliyordu. Yuzunden, cektigi acilari okumak mumkundu. Ne yapabilirim de bu kadinin acilarini dindirebilirim diye dusundum. Sonra dekanin esine cekirdek verdigini gordum. Dekanin esi 48 saat icinde iyilesti. O halde, ben uzum cekirdeginde ozel bir seyler olabilecegini dusundum.

    "1950'de uzum cekirdegi Resivit olarak bilinen ve Fransa'da satilan ilk damar koruyucu ilac olmus.Doktor Masquelier ve meslektaslari, uzum cekirdeginin varis uzerindeki etkisini dogrulayan dokuz deney yapmislar. Bununla birlikte cekirdek, goz kamasmasi, gece korlugu, makuler dejenerasyon gibi goz sorunlarinin, arterit, saman nezlesi, alerji ve burun kanamalarini tedavisinde de kullanilmis."Eger duzenli olarak uzum cekirdegi alirsaniz, damar duvarlariniz guclenecektir." diyor Dr. Masquelier. Dis eti kanayanlar kullanmali. Peki uzum cekirdegine ihtiyaciniz olup olmadigini nasil ogreneceksiniz?
    Doktor Masquelier'in konu ile ilgili gorusleri su sekilde:

    "Sabahleyin dislerinizi fircalarsiniz ve dis etlerinizin kanadigini gorursunuz. Ya da goz korneasinda bir kan lekesi fark edersiniz. Veya geceleri kendinizi yorgun hissedersiniz, baldirlariniz siser, odem oldugunu fark edersiniz. Bu durumda damar zayifligindan muzdaripsinizdir ve uzum cekirdegi tum bu patolojik mekanizmalarla mucadele eder.

    "1995 yilinda Italya'da yapilan bir arastirmada 150 miligramlik uzum cekirdeginin agriyi, yanma karincalanma hissini ve atardamarlarin sisme derecesini azaltmada, yaygin olarak kullanilan bir eczacilik ilacindan daha hizli ve uzun sureli etkili oldugu bulunmus. 1985 yilinda da Fransa'da 92 hasta uzerinde yapilan kur kontrollu deney, 28 gun boyunca 300 miligram uzum cekirdegi almanin, agriyi, karincalanma geceleyin giren bacak kramplarini ve siskinligi yuzde 50'den daha fazla azalttigini gostermis. Uzum cekirdegini diger bir faydasi ise gozlere... Gece gorusunde onemli olan parlak isilarin neden oldugu goz kamasmasini gecirmeye yardimci oluyor. Yine Fransa'da 100 denek uzerinde yapilan iki ayri arastirmada 5 hafta boyunca gunde 200 miligram uzum cekirdegi almanin parlak isilara maruz kaldiktan sonra gorme keskinligine yeniden kavusma durumunu artirdigi ortaya cikmis. Ayrica testlerde uzum cekirdegi urunun bir bilgisayar ekrani karsisinda calismanin neden oldugu goz gerilimini gecirdigi ve miyop kisilerde retinanin islevini ve duyarliligini duzelttigi gorulmus.

    Uzum cekirdeginin tansiyonu ve onun sonuclarini duzenlemeye yardimci olabilecegi de belirtiliyor. Arastirmalarin gosterdigine gore, yuksek tansiyonlu insanlar genellikle cok gecirgen olan, zayif kilcal damarlara sahipler. Bu da onlarin kilcal damar kanamasi gecirme ve goz retinasindaki kan damarlarinin yirtilma olasiliklarini artiriyor. Dr. Miklos
    Gabor'un yaptigi arastirmada uzum cekirdegi yuksek tansiyonlu deneklerde kilcal damarlari guclendirmis. Anti-Aging etkisi Uzum cekirdegi damarlari yeniledigi icin ayrica anti-aging etkisine sahip. Yenilenen damarlar yasliligi geciktiriyor. Boylelikle cildinizdeki yaslanma belirtileri azaliyor. Uluslararasi sertifikali Organik Uzum Cekirdegi Ekstraktinin icerdigi Proantosiyanidin, bilinen en guclu etkisi antioksidant. Uzum cekirdeginin antioksidant etkisi vitamin E'den 50, vitamin C'den 20 kat daha fazla. Antioksidantlar, vucudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu olusan veya disaridan sigara, alkol, kirli hava v.s. ile alinan zararli maddeleri etkisiz hale getiriyor. Uzmanlara gore vucudun antioksidant uretimi 25 yasindan sonra yavaslamaktadir. Bu yavaslamanin yol actigi deformasyonlari yok etmek icin bilinen en kuvvetli antioksidant ise organik uzum cekirdegi ekstraktidi oldugu belirtiliyor. Cekirdek, bag dokularini guclendirerek cilt sarkmasina engel oluyor. Cildin elastik, yumusak ve duzgun olmasini sagliyor. Uzum cekirdeginde tavsiye edilen miktar gunde 150 ile 300 miligram. Damar sagligini korumak icin gerekli doz ise gunde 5- 10 gram . Uzum cekirdeginin insanlar uzerinde her hangi bir yan etkisi gorulmemis.Prof. Peter Rohdewald tarafindan laboratuar fareleri, Hint domuzlari ve kopekler uzerinde yapilan arastirmada dogal cekirdegin, toksIk, mutajenik, karsinojenik olmadigi tespit edilmis. Kimler kullanmali?

    * Kan damarlarinin yardima ihtiyac duydugunu dusunenler.
    * Cildindeki kirisIkliklar gunden gune fazlalasanlar
    * Cildi cansiz ve solgun gorunenler
    * Kalple ilgili sorunlari olanlar
    * Ani kalp krizi riski olanlar
    * Gorme gucunde yaslanmaya bagli bozulma olanlar
    * Sislikler ve odem alerjilerinde
    * Yuksek tansiyonda
    * Kolayca kanama ve morarma egilimi olanlar
    * Daha once kanamaya bagli felc gecirenler
    * Seker hastaligi olanlar
    * Varis ve hemoroit gibi sorulari olanlar
    Sunu belirtmek gerekiyor ki; yukarida bahsettigimiz faydalarin bircogu cekirdegin damarlari onarici ozelliginden kaynaklaniyor. Cunku damarlar, insan bedenini ayakta tutan ana mekanizmalar. Onlarin bozuklugu insan bunyesinde bircok hastaliga neden oluyor.Damarlari onaran cekirdek, boylelikle diger hastaliklarin iyilesmesinde de onemli bir etkiye sahip oluyor. Dunya bir ayna gibidir; siz onu gulumseyerek karsilarsaniz, o da size gulumser.

  4. #4
    Prof. Dr.
    Üyelik tarihi
    10 Apr 07

    Mesajları
    3367
    Konuları
    892
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    0
    Kalan
    8614

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği


    Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?

    Üzüm çekirdeği damar yozlaşmasını önler ve damarlarınızı sağlamlaştırır. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimale indirir. Diabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır. Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemlidir.

    Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de minimale indirir.



    Üzüm çekirdeği cildin bağdokusunda bulunan kollajeni sağlamlaştırır. Deriyi dinçleştirdiği için kozmetik sanayinde merhem olarak da kullanılır



    damarların kollajen dokusunu da sağlamlaştırdığı için damar sertliği ve damar sertliği ile ilgili çok sayıda hastalığı önler.



    Üzüm çekirdeği histamin salgısını azaltarak alerjiyi önler. Üzüm çekirdeği iltihabi prostaglandinlerin sentezini azaltarak romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda yararlı olurlar.





    .....Sanayide değerlendirilen(sirke,pekmez,şıra vb.) üzümün artık maddesi olan üzüm çekirdeği ; yüksek etkili bir antioksidan ve antiviral aktiviteye sahiptir. Ayrıca yüksek miktarda fenolik madde bulundurmaktadır. Gıdaları patojen veya bozulmaya sebep olan bakterilere karşı koruyabilir. Başka ifadeyle gıda koruyucu olarak kullanılabilir. Üzüm çekirdeği betakaroten,C ve E vitaminlerinden altı kat daha fazla antioksidan özelliğe sahiptir. Bu özelliği ile, hücrelerin yaşlanması gecikmekte tümör oluşumu engellenmekte ve antikanserojen bir aktivite göstermektedir. Yapılan araştırmada üzüm çekirdeğinin vücutta yağı metabolize eden Lipaz enzimini inhibe ederek obezite'yi (şişmanlık) kontrolde doğal ve güvenli bir materyal olduğu saptanmıştır. Böylece üzüm çekirdeği kötü kolestrolü (LDL) bloke edici,düşürücü etki yapmaktadır.



    --------------------------------------------------------------------------------

    Üzüm Çekirdeği;

    .....1)Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde,
    .....2)Alzhemeir,parkinson v.b. Beyin damarlarının daralması ve toplar . .....
    ......damarların tıkanmasıyla oluşan hastalıkların tedavisinde,
    .....3)Cilt sarkmalarının engellenmesi, yüzdeki ve ciltteki kırışıklıkların
    ..... giderilmesinde
    .....4)Kansızlığın giderilmesinde,
    .....5)Bayanlarda Menapoz dönemi rahatsızlıkların da.
    .....6)Gözde katarakt oluşumunun önlenmesinde,
    .....7)Toplar damar tıkanıklıklarından kaynaklanan basur, varis, v.b.
    ..... hastalıklarla mücadele de doktor tedavilerine yardımcı olarak ve gıda
    ..... desteği olarak tüketilmektedir .



  5. #5
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    708
    Konuları
    321
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    Doğadan Kalplere

    ....... Üzüm Çekirdeği Yağı, hafif ve özel lezzeti ile sağlıklı beslenmek için mükemmel bir seçim.

    Kırmızı üzüm çekirdeklerinden elde edilen üzüm çekirdeği yağı, antioksidan özelliği, içerdiği doğal E Vitamini ve Omega 6 sayesinde, sizi ve kalbinizi korur, daha sağlıklı ve mutlu günler için vücudunuza gerekli desteği sağlar.



    Üzüm Çekirdeği Yağı, Vitis Vinifera adı verilen üzümlerin birçok farklı çeşidinin sıkılması ile elde edilir. Yemeklik kullanım dışında, masaj yağı olarak, saç bakım ve güneş yanığı tedavi losyonları üretiminde, vücut, dudak, el kremlerinde ve aromaterapilerde kullanılan bir yağdır.

    En çok İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre’de üretilmektedir. Avrupalılar tarafından yüzyıllardır biliniyor olmasına rağmen, 20. yüzyıla kadar yaygın olarak kullanılmamasının ana nedeni yağ üretiminde kullanılan diğer tohum ve çekirdeklere oranla üzüm çekirdeğinin daha az yağ üretme kapasitesine sahip olmasındandır (çekirdeğin 8-12’si kadar). Üzüm çekirdeği yağı ayrıca tanelerin küçük ve sert olması nedeni ile de üretimi zor olan bir yağdır.

    İlk kullanımları 1900’lü yıllara dayanan üzüm çekirdeği yağı birçok Avrupa ülkesinde geleneksel bir lezzettir ve günümüzde birçok Avrupalı şefin yemeklik yağlar arasındaki favorilerinden biri olarak mutfaklarda yerini almıştır.

    Kullanım Alanları:
    Üzüm Çekirdeği yağı temel olarak, salatalarda, yemeklerde, marine etmede ve kızartmalarda kullanılır. Bununla beraber, sıvı yağ kullandığınız her yemekte üzüm çekirdeği yağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.



    Üzüm Çekirdeği yağı, ağızda yağlı bir his bırakmaz ve yemeklerin doğal tatlarını ön plana çıkarır. Özellikle kızartmalarda çok tercih edilen bir yağ olmasının sebebi diğer yağlara oranla yanma derecesinin daha yüksek olmasıdır (yaklaşık 420o F, 216 o C), bu yüzden yüksek ısılarda bile daha az sıçrama ve tütmeye sebep olur. Doğru kızartma teknikleri uygulandığı müddetçe, aynı yağı birçok kez hiçbir sorun yaşamadan kullanabilir ve aynı güzel sonuçları elde edebilirsiniz.



    Nötr bir tadı olduğu için özellikle sarımsak, fesleğen gibi baharat ve sebzelerle karıştırıldığında, sos yapımında ve ev mayonezi yapımında çok iyi sonuç verir.

    Üzüm çekirdeği yağının besin enerjisi diğer yağlara yakındır (1 çorba kaşığında 120 kcal). Buna rağmen, pişirmede daha az yağ kullanılması diyet yapanlar için bir avantaj olabilir. Özellikle kızartmalarda, doğru teknikler uygulandığı müddetçe (yeteri kadar yağ kullanmak, tavayı gereğinden fazla doldurmamak, doğru ısıda kızartmak) yiyecekler ...... Üzüm Çekirdeği Yağı’nı çok az çekerler.

    YAĞIN MARKASI ...... ŞEKLİNDE GÖSTERİLMİŞTİR.

  6. #6
    Onursal Üye Didem SALİCİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Nov 07
    Yaş
    32

    Mesajları
    845
    Konuları
    161
    Eklentileri
    37
    Kredisi
    1956
    Harcanan
    0
    Kalan
    1956

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI
    (Vitis viniferae seminae oleum)

    Latince Bitki Adı : Vitis vinifera
    Türkçe Bitki Adı : Üzüm
    Drog Adı : Vitis viniferae seminae oleum ( Üzüm Çekirdeği Yağı )


    Üzüm çekirdeğinin faydaları yıllar önce araştırılmaya başlanmıştır. Üzüm çekirdeği, yapısına oranla yüksek miktarlarda sabit yağ içermektedir. İklim koşullarına, üzüm çeşidine ve olgunluğuna bağlı olmak üzere yapısında, %5-20 oranları arasında sabit yağ taşımaktadır. Ortalama olarak yağ içeriği % 12 -13 arasındadır. 1 litre sabit yağ çıkarmak için 50 kg üzüm çekirdeği, yani 500 kg taze üzüm gerekmektedir. İşlem oldukça zahmetlidir ve teknoloji gerektirir. Üzüm çekirdeği yağı, başta Linoleik ve Oleik asit gibi doymamış yağ asitlerince zengindir. Bileşimindeki doymuş yağ asitleri ender olarak % 15’i aşar. Yani yüksek oranda doymamışlık özelliğindedir.
    Tablo, üzüm çekirdeği yağının içeriğindeki bileşenleri ve oranlarını özetlemektedir:

    Yağ Asitleri Yağ Oranları (%)
    Palmitik asit C16:0 7 - 10
    Palmitoleik asit C16:1 En fazla 0,5
    Stearik asit C18:0 3 - 6
    Oleik asit C18:1 14 - 22
    Linoleik asit C18:2 35 - 73
    Linolenik asit C18:3 En fazla 0,5

    Özellikleri ve Kullanımı:

    Dahilen: Üzüm çekirdeği yağında %64 oranında bulunan Omega 6 da Omega 3 yağ asidi gibi damar iç çeperlerini koruyucudur ve dolaylı yoldan kılcal damarlar dolaşım sisteminin sağlıklı işleyişini sağlayarak, kalp ritmini de düzenlemeye yardımcıdır. Yine yapısında doğal olarak bulunan E vitamininin güçlü antioksidan etkisi sayesinde kötü kolesterol (LDL-oksidasyonu) azaltılabilir. Yapılan araştırmalarda, diyetlerine belli oranda üzüm çekirdeği yağı eklenen deneklerin kandaki HDL seviyeleri yükselirken, LDL seviyelerinin de düştüğü gözlemlenmiştir.

    Haricen: Üzüm çekirdeği yağı, akışkan bir yağ olması ve esansiyel yağ asitlerince çok zengin olması nedeniyle mükemmel bir masaj yağıdır ve bu nedenle Aromaterapi’de tercih edilir. Deriye kolayca nüfuz eder ve nemlendirir. Yağların direkt olarak nemlendirme özellikleri yoktur, ancak cilt üzerinde ince bir film tabakası oluşturup deri yüzeyinden buharlaşmayla sıvı kaybını yavaşlattıkları için dolaylı olarak nemlendirirler.
    Doymamış yağ asitlerinden Linoleik asit (Omega-6) bakımından zengin içeriği, hücre membranlarını rejenere eder ve cildi korur. İçinde yüksek miktarda E Vitamini barındıran ve bu nedenle antioksidan özelliğe sahip bulunan üzüm çekirdeği yağının, kozmetolojide cildin yaşlanmasını yavaşlatıcı onarıcı ve yatıştırıcı etkilerinden yararlanılır. Fransa’da plastik cerrahi alanında estetik operasyon sonrası rehabilitasyon sürecinde, üzüm çekirdeği yağının kullanıldığı bilinmektedir.


    Prof.Dr.Ulvi Zeybek
    Ege Üniversitesi
    İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik
    Araştırma-Uygulama Merkezi


  7. #7
    Yüksek Lisans Üye ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Apr 07

    Mesajları
    708
    Konuları
    321
    Eklentileri
    40
    Kredisi
    2064
    Harcanan
    0
    Kalan
    2064

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    Üzüm çekirdeği Türk doktora ün getirdi


    Sağdıç, üzüm çekirdeği ve posasından elde edilen özün, mikrop ve bakterileri yok ettiğini kanıtladı, New York Times'e haber oldu.

    Üzüm çekirdeği ve posasının, mikroplar ve bakterilere karşı yok edici etkisi olduğunu, yaptığı araştırmayla kanıtlayan Dr. Osman Sağdıç tıp dünyasının dikkatlerini üzerine çekti. The New York Times ve BBC, Dr. Sağdıç'ın buluşuna geniş yer vererek övgüyle söz etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Osman Sağdıç, yiyecek ve içeceklere belli oranlarda katılan ve insan sağlığına zararlı doğal olamayan koruyucuların (Nitrat, nitrit ve benzoik asit gibi) yerine, üzüm çekirdeği ve posasından elde edilen özün, mikrop ve bakterileri yok ettiğini araştırmayla kanıtladı. Araştırmasını 'Journal of the Science of Food and Agriculture' isimli uluslararası dergiye gönderen Dr. Osman Sağdıç bir anda dünya basının ilgisini çekti. The New York Times ve BBC'nin geniş yer verdiği Dr. Sağdıç, başarısının sırrını doğal olan koruyucular üzerinde uzun süre yaptığı araştırmalara bağladı. Dr. Sağdıç şunları söyledi: "Yiyecek ve içecekleri uzun süre taze tutmak için Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği oranda doğal olmayan koruyucular katıliyor. Bu koruyucuların fazla kullanılması halinde insan sağlığına zararları yapılan araştırmalarla tespit edildi"

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08 Mar 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    68
    Konuları
    9
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    46
    Kalan
    209

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    Günde 2 Kapsül 2 Kg Üzüme Eş Değer

    C vitamininden 20, E vitamininden 50 kat daha güçlü bir antioksidan; üzüm çekirdeği

    Üzüm çekirdeği özellikle
    -Alkol, sigara tüketenler,
    -Stresle baş edemeyenler,
    -Doğum kontrol hapı kullananlar,
    -Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve
    -Her zaman genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler için ideal bir antioksidan ve anti-aging ürünüdür.

    Üzüm çekirdeği ile, vücutta kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol,kirli hava v.s. alınan zararlı maddeleri(serbest radikalleri) etkisiz hale getirir, serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar. Böylece;
    -Bağ dokusunu güçlendirir, kollojenlerin bozulmalarını engelleyerek, cildi daha sıkı ve elastiki yapar ve cildi serbest radikallere karşı korur.
    -Damar hasarlarına karşı koruma sağlayıp kapiller geçirgenliği azaltır.
    -Dolaşımı güçlendirerek, damarların korunması yanında kolesterolün düşürülmesi konusunda da destek bakım sağlayarak kalbin korunmasına yardımcı olabilir.
    -Üzüm çekirdeği retinopati sürecini yavaşlattığı gibi, görme bozukluğu gibi septomlardan korunmada yardımcı olur. Ayrıca göz kapillerindeki kan akışını düzenleyerek makuler dejenerasyon ve katarakt gibi oldukça eski göz problemleri için bitkisel bir koruyucu olarak kullanılabilir.
    -Enzim dejenerasyonuna karşı immun hücrelerinin korunmasında ve immün sistemin desteklenmesinde yarar sağlayabilir.
    Üzüm dünyada en çok yetiştirilen meyve olarak kabul edilmektedir. Yıllar boyunca sağlık amacı ile kullanılmıştır, tarihte de bunun örneklerine rastlanmaktadır. Halen Avrupa'da ;'Traubenkur''adı verilen üzüm kürlerine dayalı güzellik ve sağlık terapilerinden oluşan programlar sunulmaktadır.

    Üzüm, içerdiği bioflavonoidler açısından son derece zengindir. Kateşin, epikateşin, galat ve dimerik, trimerik ve tetramerik prosiyanidin gibi çok miktarda monomerik fenolik bileşikler ihtiva eder. Kateşin ve prosiyanidinlerin sağlığa olan yararlarından ve Demir, Potasyum, Mağnezyum, B vitaminleri içermesinden dolayı üzüm ve üzüm çekirdeğinin besin takviyesi olarak kullanılmasına neden olmuştur.

    Üzüm çekirdeği yüzde 92-95 oranında OPC (Oligomeric Proanthocyanidin) içermektedir.

    Üzüm çekirdeğinin başta gelen özelliği 'güçlü bir antioksidan'dır. En çok bilinen antioksidanlardan olan C vitamininden 20, E vitamininden 50 kat daha güçlüdür. Antioksidan özelliği ile, vücutta kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara,alkol,kirli hava v.s. alınan zararlı maddeleri(serbest radikalleri) etkisiz hale getirir,serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar.

    Antioksidanlar ayrıca en etkin anti-aging (yaşlanmayı geciktirici ) gereçlerden birisidir.

    Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir,yaşlanma süreci geciktirilebilir.Bu da güçlü bir antioksidan olan üzüm çekirdeğinin önemini ortaya koymaktadır.

    OPC'NİN MUCİZE ETKİLERİ

    Veriler, OPC'nin sağlığımız için çok önemli etkilerinin olduğunu gösteriyor.Özellikle kan ve lenf damarlarımız için,gözlerimiz için,genel ve ruhsal yapımız için ayrıca bağışıklık sistemimizin canlılığına faydalı olduğu bildirilmektedir.

    Peki OPC'nin bu kadar çeşitli etkilerinin olmasının açıklaması nedir?
    -OPC çok güçlü bir antioksidandır. Serbest radikallerle etkili bir biçimde savaşır ve hücrelerin zarar görmesini engeller. Gerçektende OPC yi en güçlü Antioksidan olarak sayabiliriz. Antioksidativ etki, Vitamin C den 18-20 kez daha güclü, Vitamin E den de 40-50 kere daha güçlüdür.
    -OPC kandaki kolesterolü dengeler.
    -OPC kan damarlarını güçlendirir. Böylelikle kalp ve damar hastalıklarını önlenmesini sağlar. Vitamin C ye karşın, OPC protein, kollojen ve elastinle bağlantılı olduğu için 24 saat içerisinde kan ve lenf damarlarını 2 kat daha fazla güçlendirir.
    -OPC kan dolaşımının üzerinde çok pozitif etkileri vardır.Görme yetisini,katılgan doku,eklemlerini de olumlu etkiler.
    -Strese karşı da olumlu etkileri vardır.
    -Hafızayı olumlu etkiler.
    -Yaşlanma etkileri yavaşlatılır. Kırışıklıklar daha yavaş oluşur,cildin dokuları uzun süre elastik ve gergin kalır.
    -Diş taşını önler.
    -Arthritik iltihaplanmalar ve sporda oluşan yaralanmalar OPC alındığında daha çabuk iyileşir.
    -Alerjik reaksiyonları önler.

  9. #9
    Yüksek Lisans Üye feraset - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Aug 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    933
    Konuları
    295
    Eklentileri
    19
    Kredisi
    1070
    Harcanan
    12
    Kalan
    1058

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    Üzüm çekirdeği bilinen en güçlü antioksidan. E vitamininden 50, C vitamininden 20 kat güçlü. Vücuda sigara vb. maddeler veya kirli havayla giren zararlı maddeleri etkisizleştiriyor.

    Üzüm çekirdeğinin tespit edilebilmiş en güçlü antioksidan olduğu, bunun yanında insan sağlığı açısından birçok faydalı madde içerdiği ortaya çıktı. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ulvi Zeybek, üzüm çekirdeğinin değerinin yeterince bilinmediğini kaydetti.

    Üzüm çekirdeğinin başta gelen özelliğini ''güçlü bir antioksidan'' olarak anlatan Prof. Dr. Zeybek, şu bilgileri verdi: ''Üzüm çekirdeği tespit edilebilmiş en güçlü antioksidandır. E vitamininden 50, C vitamininden 20 kat daha güçlüdür. Antioksidan özelliği ile vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışardan sigara, alkol veya kirli havayla alınan zararlı maddeleri (serbest radikalleri) etkisiz hale getirir. Serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar.''
    Antioksidanların ayrıca en etkin antiaging (yaşlanmayı geciktirme)gereçlerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zeybek, ''Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir. Bu da üzüm çekirdeğinin önemini ortaya koymaktadır'' dedi.
    Prof. Dr. Zeybek, şöyle devam etti: ''Üzüm çekirdeği antioksidan olmasının yanı sıra bağ dokusunu güçlendirir. Cildi daha sıkı ve elastiki yapar. Yaşlılık lekelerinin tedavisinde yararlıdır. Daha az kırışıklığa neden olan kan damarlarının genişlemesi ve kasları rahatlatma konusunda etkilidir.
    Ayrıca üzüm çekirdeği yüzde 92-95 PCO içermektedir. PCO ekstratı son derece geniş farmakolojik aktivite göstermektedir. Alerjilerin ve saman nezlesinin bitkisel tedavisinde geleneksel olarak kullanılmaktadır. Enzim dejenerasyonuna karşı immun hücrelerin korunmasında, immün sistem ve dolaşım fonksiyonlarını desteklemede ve uygun cilt hastalıklarında besin takviyesi olarak üzüm çekirdeği kullanılmaktadır.''
    -DİĞER ÖZELLİKLERİ-
    B vitamininin de üzüm çekirdeğinde bol miktarda bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Zeybek, ''Taze ve kuru üzümün yanı sıra üzüm suyunda yoğun bir şekilde bulunan potasyum minerali ise vücut sıvılarında basınç oluşmasına yardımcı olur ve asit-baz dengesini sağlar.


    ------------------

    belki burada biraz konuyu dağıtacağım ama kusuruma bakmayın. Ayşegül'ün bahsettiği Osman Sağdıç benim yüksek lisans hocam. adını duymuşken bahsedeyim dedim. yazıda Doktor öğretim görevlisi olduğu yazıyor ama şu an yardımcı doçent kadrosunda. mikrobiyoloji konusunda uzman kendisi. şu genç yaşı itibariyle birçok profesörden dahi daha fazla bilimsel yayına sahip. kendisini buradan tebrik ediyorum.

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    20 Feb 08
    Yaş
    39

    Mesajları
    15
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    211
    Harcanan
    0
    Kalan
    211

    Standart Cvp: Üzüm Çekirdeği

    MERSİN'DE BİR FİRMA, İLAÇ, GIDA, KOZMETİK VE YEM SANAYİSİNDE KULLANILAN ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI VE UNU ÜRETİMİNE BAŞLADI

    Mersin'de bir firma, üzüm çekirdeğinden yağ ve un elde edilen tesis kurdu. Türkiye'de ilk kez üretildiği belirtilen bu ürünlerin yurt içi ve dışı pazarlarda ilaç, gıda, kozmetik ve yem sanayisinde kullanılacağı bildirildi. Tüzün Yağ Yem Tarım Gıda ve Kozmetik Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tüzün, yaptığı açıklamada, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde, 15 bin metrekare açık, 3 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan ve yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçen fabrikada, 40 personelin çalıştığını, en son teknoloji makinelerin kullanıldığını bildirdi.

    Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, dünyada ise sayılı ülkede bu amaçla kurulan 4 tesis bulunduğunu belirten Tüzün, üzüm çekirdeğinden yıllık 200 ton yağ ve 2 bin ton un üretimi hedeflediklerini kaydetti. Tüzün, üzüm çekirdeği yağı ve ununun oldukça geniş bir pazarı bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Kurduğumuz tesiste kozmetikten ilaç sanayine kadar geniş bir kullanım alanı olmasına karşın bunca yıl heba edilen üzüm çekirdeğini değerlendirmeye başladık. Türkiye genelinde 15 ile bayilik verdik. İleriki günlerde ağımızı geliştirerek tüm illere ulaşacağız.'' Güney Kore'nin Celltech, Fransa'nın Loreal firması ile ABD, Kanada ve İsrail'in önde gelen firmalarına numuneler gönderdiklerini vurgulayan Tüzün, ''Ürettiğimiz yağın kısa sürede, dünya genelinde evlere ve güzellik merkezlerine gireceğini umut ediyoruz. Çok değerli olan bu yağ, aynı zamanda insan sağlığı için de çok faydalı'' diye konuştu. Tüzün, üzüm yağı üzerinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını, yıl sonuna kadar ise toz kapsül üretimi yaparak, bütün eczanelerde satışının yapılmasını planladıklarını ifade ederek, ayrıca sabun, şampuan ve krem yapımı için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

    -EKONOMİYE 2 MİLYON DOLAR KAZANDIRDI-

    Türkiye'de bu alandaki ihtiyacın daha önceleri yurtdışından karşılandığını ifade eden Tüzün, 1999 yılında 3 milyon 650 bin ton, 2002 yılında ise 3,5 milyon ton yaş üzüm üretimi yapıldığını ancak, çekirdek ve posasının değerlendirilmediğini söyledi. Tüzün, ''yıllık 1 milyon ton üzüm çekirdeği posası boşa gidiyor. Türkiye'nin bu yüzden yıllık kaybı 1,5 ile 2 milyon dolar arasında. Ayrıca, yurtdışından yapılan üzüm çekirdeği yağı ithalatına da milyarlarca dolar paramız gidiyor. Biz bu yolla döviz kaybının önüne geçtiğimiz gibi döviz geliri de sağlayacağız'' dedi.

    -ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN DEĞERİ-

    Üretim Müdürü Kimyager Dr. Thomas Müller ise yüksek kaliteli gıda,doğal ilaçlar ve kozmetik ürünlere ilginin her geçen gün arttığını belirterek, şunları kaydetti: ''Üzüm çekirdeği çok yüksek oranda antioksidan özelliği içeriyor, yüksek orandaki E ve C vitaminleri ile çok kıymetli bir yağ. Kalp hastalığına, kolesterole çok iyi geliyor ve kan dolaşımını hızlandırıyor. İnanıyorum ki, Türkiye'de pek tanınmayan üzüm çekirdeğiyağı, önümüzdeki günlerde insanların vazgeçilmezi olacak.'' Müller, yaklaşık 1 ton çekirdekten 80 kilogram yağ çıkarıldığını, üzüm çekirdeği yağının litre fiyatının 25, çekirdek tozunun kilo fiyatının ise 6 dolar olduğunu kaydetti.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kara Üzüm Çekirdeği
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan gıdacıfatma
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-10-2007, 17:18
  2. Üzüm çekirdeği omega zengini
    Güncel Haberler forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 15-09-2007, 12:08
  3. "Üzüm Çekirdeği Tozu" Patentli Oldu
    Güncel Haberler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-08-2007, 09:23
  4. üzüm çekirdeği faydaları
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ozlem
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 28-06-2007, 09:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed