1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    sweetimyaw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sweetimyaw çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 09.05.2020

    Mesajları
    10
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    14
    Kalan
    141

    Standart Üzüm Ve Üzüm Ürünlerinin Toplam Karbonhidrat, Protein, Mineral Madde Ve Fenolik...

    : Üzüm Ve Üzüm Ürünlerinin Toplam Karbonhidrat, Protein, Mineral Madde Ve Fenolik Bilesik İçeriklerinin Belirlenmesi
    : Pdf
    : Özlem ARAS

    ABSTRACT………………………………………………………………..….….....iii
    TESEKKÜR…………………………………………………………………..…..….iv
    SEKLLER DZN…………………………………….……………...……..……....v
    ÇZELGELER DZN…………………………………………………..…….….....vi
    1. GRS…………………………………………………………………………...….1
    2. KAYNAK BLGS……………………………………………………………......3
    3. MATERYAL VE METOT…………………………………………………….....17
    3.1. Materyal……………………………………………………………………..….17
    3.2. Metot…..…………………………………………………………………….….19
    3.2.1. Toplam karbonhidrat miktarlarının belirlenmesi……………………….…..19
    3.2.2. Protein miktarlarının belirlenmesi…………………………………………19
    3.2.3. Mineral madde miktarlarının belirlenmesi…………………………………19
    3.2.4. Fenolik bilesik miktarlarının belirlenmesi………………………………….20
    4. BULGULAR…………………………………………………………………...…22
    4.1. Toplam Karbonhidrat Miktarlarına liskin Bulgular…………………………...22
    4.2. Protein Miktarlarına liskin Bulgular……….………………………………..…23
    4.3. Mineral Madde Miktarlarına liskin Bulgular.………………………………….24
    4.4. Fenolik Bilesik Miktarlarına liskin Bulgular……………………………….….33
    4.4.1. Toplam fenolik bilesik miktarlarına iliskin bulgular…………………………33
    4.4.2. Toplam flavanol miktarlarına iliskin bulgular………………………………..35
    4.4.3. Toplam flavonol miktarlarına iliskin bulgular………………………………..37
    4.4.4. Antosiyanin miktarlarına iliskin bulgular…………………………….……....39
    5. TARTISMA VE SONUDž……………………………………………….…..…41
    KAYNAKLAR………………………………………………………………….…..48
    ÖZGEÇMS………………………………………………………………………....59

    Toplam karbonhidrat, protein, mineral madde ve fenolik bilesik (toplam fenolik bilesik, toplam flavanol, toplam flavonol ve kırmızı renkli çesitlerde antosiyanin) içeriklerinin belirlenmesi amacıyla gerçeklestirilen bu arastırmada materyal olarak Emir, Kalecik Karası, Narince ve Öküzgözü yerli üzüm çesitleri ile bu çesitlerden elde edilen saraplar, Karadimrit ve Sultani Çekirdeksiz üzüm çesitlerinden elde edilen kuru üzümler ile pekmez, sirke ve üzüm suyu kullanılmıstır. Arastırmada toplam karbonhidrat miktarları Antron yöntemi, protein miktarları Kjeldahl yöntemi ile belirlenmistir. Mineral maddelerden fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko ve sodyum miktarları Inductively Coupled Plasma-Optic Emission Spectroscopy (ICP-OES) ile tespit edilmistir. Arastırmada ayrıca fenolik madde analizleri de ekonomik olması, tekrarlanabilirligi yüksek ve kısa sürede gerçeklestirilebilmesi nedeniyle spektrofotometrik yöntem kullanılarak belirlenmistir. Arastırmada elde edilen sonuçların üzüm örneklerine ve çesitlere göre degistigi tespit edilmistir. Toplam karbonhidrat miktarlarının 0.14-48.37 g/100g; protein miktarının 0.07-9.95 g/100 g arasında degistigi saptanmıstır. Mineral maddeler içerisinden fosfor 6.70-88.07 mg/100 g; potasyum 76.70-974.40 mg/100g; kalsiyum 6.20-90.50 mg/100g; magnezyum 6.00- 82.60 mg/100g; demir 0.10-6.39 mg/100g; çinko 0.01-0.70 mg/100g ve sodyum 0.10-394.60 mg/100g olarak gerçeklesmistir. Toplam fenolik bilesikler katı örneklerde 1.45-3.55 mg/g, sıvı örneklerde ise 139.50-9823.24 mg/l arasında gerçeklesmistir. Arastırmada ayrıca fenolik bilesikler içerisinde yer alan toplam flavanoller, toplam flavonoller ve antosiyanin miktarlarının da örneklere ve çesitlere göre degistikleri belirlenmistir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 360.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 22 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (29.06.2012 Saat 15:06 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Protein Değil Karbonhidrat Dinç Tutuyor
    Beslenme forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.05.2013, 12:52
  2. Kanatlı Eti İçeren Et Ürünlerinin Mineral Madde İçerikleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan firari5454
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.12.2012, 08:38
  3. Bazı Bitkisel Çayların Fenolik Madde Profili ve Antioksidan Akt. İncelenmesi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan snejana_snejana
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.09.2011, 10:33
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.05.2011, 00:14
  5. Gıdalarda Mineral Madde Analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 05.12.2007, 12:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed