10 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    turkoloji çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.04.2007 Son online zamanı: 17.10.2008

    Mesajları
    585
    Konuları
    194
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1155
    Harcanan
    0
    Kalan
    1155

    Standart Van İlindeki Un Fabrikalarının Değerlendirilmesi

    Bu çalısma, ilimizde faaliyet gösteren un fabrikalarının teknolojik düzeylerini, karsılastıkları sorunları ortaya
    koymak, kullanılan buğdayların ve üretilen unların bazı kalitatif özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıstır.
    Đlimizdeki un fabrikalarının üretim kapasitelerinin altında çalıstığı ve atıl kapasitenin mevcut olduğu tespit
    edilmistir. Un fabrikaları arz-talep üzerine un üretimi yapmaktadır. Kaliteli buğdayın bölgede olmaması,
    farklı dönemlerde istenen buğdayın uygun fiyata temin edilememesi ciddi bir sorundur. Fabrikalarda temel
    kalite analizlerinin tam ve sürekli yapılamaması nedeniyle, farklı dönemlerde kalitede farklılıklar
    olusmaktadır. Ayrıca, alt yapı sorunları, kalifiye eleman bulunmayısı isletmelerin diğer sorunları arasındadır.
    Üretilen unların kül miktarının Tip 550 unlar için öngörülen % 0.55 sınırını kimi zaman astığı belirlenmistir.
    Unların protein miktarları % 10.8-12.10 arasında, glüten indeks değerleri %80.25-96.75 arasında,
    sedimentasyon değerleri ise 23.50-30.25 ml arasında değismistir. Fabrikalarda temel kalite analizlerinin tam
    ve sürekli yapılamaması nedeniyle, farklı dönemlerde kalitenin değistiği gözlenmistir. Kaliteli un üretimi için
    ilimizde tahıl sektörünün ihtiyacını karsılayacak ortak laboratuvara ihtiyaç duyulmaktadır.

    [hide]http://www.dosyaupload.net/download.php?file=705329[/hide]

    Şifre : fsö






  2. #2
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Teşekkürler inönülü güzel kaynaklar..


  3. #3
    AHMAHOP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    AHMAHOP çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.03.2007 Son online zamanı: 24.09.2021

    Mesajları
    109
    Konuları
    11
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    89
    Kalan
    266
    bizde bir inceleyim görüs bildrim.


  4. #4
    hattuşili çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 27.10.2007

    Mesajları
    126
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekkürler


  5. #5
    arzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arzu çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.03.2007 Son online zamanı: 01.02.2010

    Mesajları
    557
    Konuları
    22
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    0
    Kalan
    555
    sağolunn..


  6. #6
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    saol


  7. #7
    yawrukus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yawrukus çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 04.03.2015

    Mesajları
    244
    Konuları
    28
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1005
    Harcanan
    0
    Kalan
    1005
    bu bölümlere katkılarınız çok büyük.Çok teşekkürler


  8. #8
    enverartik çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.05.2007 Son online zamanı: 29.11.2007

    Mesajları
    83
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    THANKS A LOT


  9. #9
    ozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozi
    ozi çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.05.2007 Son online zamanı: 03.01.2016

    Mesajları
    494
    Konuları
    73
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    705
    Harcanan
    0
    Kalan
    705
    teşekkürler


  10. #10
    mezrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mezrap çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 07.04.2017

    Mesajları
    447
    Konuları
    25
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    0
    Kalan
    655
    teşekkürler


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Konserve Fabrikalarının ve Üretim Atıkların Çevreye Etkisi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan zgrksc
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 01.03.2014, 14:38
  2. süt sektörünün değerlendirilmesi
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan NURAYİNN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.11.2011, 01:09
  3. Kalite değerlendirilmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.04.2009, 19:45
  4. Yağ atıklarının değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan bakanay
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.01.2009, 12:00
  5. Un Fabrikalarının Değerlendirilmesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan cerealsource
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.02.2008, 13:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed