1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Sep 16
    Yaş
    24

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    3
    Kalan
    202

    Standart Vişne Suyu Konsantre Üretimi Kalite Departmanı (Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat)

    : Vişne suyu konsantresi üretiminde kalite departmanı
    : Doc, Ppt
    : Erdem KONMUŞ, Onur TUTUMOĞLU, Burak VARLIKLI, Mehmet ORUÇ

    1.ÜRÜN ÖZELLİKLERİ…………………………………………………………………..………......3
    1.1.FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ………………………….…..……….....3
    1.2.MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ………………………………………...............3
    1.3. RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA KOŞULLARI………………………………...............3
    2.VİŞNE SUYU KONSANTRESİ ÜRETİM ………………………………………………4
    3.KALİTE DEPARTMANINDA YAPILAN LABORATUVAR ANALİZLERİ………..7
    3.1.BRİX ÖLÇÜM܅……………………………………………………………………….7
    3.2.ASKORBİK ASİT ANALİZİ………………………………………………………....…8
    3.3.PH ÖLÇÜM܅……………………………………………………………………….….9
    3.4.RENK ÖLÇÜMÜ ANALİZİ…………………………………………………………. 10
    3.5.GC ANALİZİ…………………………………………………………………………….11
    3.6.TOPLAM CANLI SAYISI ANALİZİ…………………………………………….…..12
    3.7.KÜF VE MAYA SAYIMI ANALİZİ………………………………………………..…13
    3.8.KOLİFORM SAYISI ANALİZİ………………………………………………………14
    3.9.TAB(Termofilik Asidofilik bakteri) SAYISI ANALİZİ……………………………15
    3.10.HRMS SAYISI ANALİZİ…………………………………………………....……….16
    3.11.VİŞNE KONSANTRESİNDE MEMBRAN FİLTRASYON……………………17
    4. GIDA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLILĞI VE GÜVENLİĞİ……………………………18
    5. TÜRK GIDA MEVZUATINDA SON DURUM……………………………………….19
    6. GIDA ENDÜSTRİSİNDEKİ HASTALIKLAR…………………………………….…20
    7. FABRİKADA UYULMASI GEREKEN HİJYEN KOŞULLARI……………….…..21
    8. AMBALAJ ÇEŞİTİ VE KOŞULLARI………………………………………………….24
    8.1.ASEPTİK AMBALAJLAMA…………………………………………………………..24
    8.2.ASEPTİK AMBALAJLAMADA KULLANILAN AMBALAJ MALZEMELERİNDE ARANAN ÖZELLİKLERİ………………………….……..……24
    8.3.ASEPTİK AMBALAJLAMA TEKNİĞİNDE KULLANILAN AMBALAJ METERYALLERİ VE AMBALAJ TİPLERİ……………………………………………24
    9. ATIKLARIN YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ…………………………….25
    9.1.ATIKSUYUN DEĞERLENDİRİLMESİ………………………………………….…..25
    9.2.VİŞNE ÇEKİRDEĞİNDEN UN ELDESİ……………………………………………..26
    9.3. VİŞNE ÇEKİRDEĞİNDEN AKTİF KARBON ELDESİ……………………………27
    9.4. YAĞ ELDESİ…………………………………………………………………………...27
    10. FABRİKADA OLUŞABİLECEK AKSAKLIKLARIN GİDERİLMESİ…………………….28
    11. FABRİKA NEDİR? NEREYE KURULUR?.......................................... .......................28
    12. KURACAĞIMIZ FABRİKA NEREDE?........................................... ............................29
    13. MEYVE SUYU VE KONSANTRESİNİN DIŞ TİCARETİ………………………….29
    14. CE (Conformity of Europe)…………………………………………………………….31
    15. TEHLİKE ANALİZLERİ……………………………………………………………...32
    16. HACCP Planı – Vişne Suyu Konsantresi………………………………………………39
    17. KAYNAKÇA……………………………………………………………………………40


    TÜRK GIDA KODEKSİNE GÖRE VİŞNE SUYU KONSANTRESİNİN OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİ
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Meyve Suyu Ve Benzeri Ürünler Tebliği 06.08.2014 tarih ve 29080 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğin amacı; meyve suyu ve benzeri ürünlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanmasını sağlamak üzere bu ürünlerin özelliklerini belirlemektir. Tebliğ; meyve suyu, konsantreden üretilen meyve suyu, meyve suyu konsantresi, su ile ekstrakte edilen meyve suyu, meyve suyu tozu, meyve nektarı, meyve püresi ve meyve püresi konsantresini kapsar.

    1.ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

    Konsantreden üretilen meyve suyu özellikleri:Bileşimi: % 100 vişne suyu konsantresi ihtiva eder. Koruyucu madde içermez.



    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,31 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 25 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (03-01-2018 Saat 17:39 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Konsantre vişne suyundan vişne nektarı hazırlama
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan zeyna83
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-12-2011, 21:42
  2. vişne konsantresinden vişne suyu üretimi raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kinto-un
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 01-11-2011, 12:26
  3. e.ü. gıda analiz ve kalite kontrol fınal
    Sınav Soruları forum içinde, yazan Momol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-08-2011, 14:50
  4. MEVZUAT KITABI - Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrol
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan kalite55
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-01-2011, 18:59
  5. Gıda kalite kontrol
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan yolyuruyen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-03-2009, 00:42

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed