1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    yasmin89 çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.07.2009 Son online zamanı: 13.10.2011

    Mesajları
    10
    Konuları
    7
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart yağ ikame maddesi kullanarak kefir üretimi

    ÇNDEKLER
    Sayfa
    ÇNDEKLER....................................... .................................................. .................i
    ÖZET .................................................. .................................................. ..................iv
    ABSTRACT .................................................. .................................................. .......vii
    TESEKKÜR .................................................. .................................................. ........x
    SEKiLLER DiZiNi .................................................. ...............................................xi
    ÇZELGELER DZN .................................................. .........................................xii
    SMGELER VE KISALTMALAR DZN............................................ ................xiii
    1. GRS .................................................. .................................................. ...............1
    2. KAYNAK ÖZETLER .................................................. .......................................5
    2.1. Kefir .................................................. .................................................. ..............5
    2.1.1. Kefirin Tanımı .................................................. .............................................5
    2.1.2. Kefir Danesi............................................ .................................................. ......6
    2.1.3. Kefir Danesinin Mikroflorası .................................................. ........................8
    2.1.4. Kefir Üretimi........................................... .................................................. ......9
    2.1.5. Kefirin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri....................................... .................12
    2.1.6. Kefirin Saglık Üzerine Etkileri .................................................. ....................13
    2.2. Gıdalarda Reoloji ve Önemi .................................................. ...........................16
    2.2.1. Viskozite......................................... .................................................. ............17
    2.2.2. Akıs Reogramları .................................................. ........................................18
    2.2.3. Reolojik Akıs Modelleri .................................................. ..............................20
    2.2.4. Süt Ürünlerinin Reolojisi Üzerine Etkili Faktörler .........................................22
    2.3. Yag kame Maddeleri......................................... ..............................................26
    2.3.1. Yagın Önemi ve Saglık Üzerine Etkisi .................................................. ........26
    2.3.2. Yag kame Maddelerinin Genel Özellikleri .................................................. .27
    2.3.3. Süt Ürünlerinde Yag kame Maddelerinin Kullanımı.....................................31
    3. MATERYAL VE YÖNTEM............................................ ...................................35
    3.1. Materyal.......................................... .................................................. ...............35
    3.2. Yöntem............................................ .................................................. ..............35
    3.2.1. Kefir Üretimi........................................... .................................................. ....35
    ii
    3.2.1.1. Kefir üretiminde Kullanılacak Kültürün Hazırlanması ................................35
    3.2.1.2. Kefir Üretimi ve Örnekleme Dagılımı .................................................. ......36
    3.2.2. Kefir Örneklerinin Kompozisyon Analizleri .................................................. 36
    3.2.2.1. Asitlik Tayini .................................................. ...........................................37
    3.2.2.2. pH Tayini .................................................. .................................................3 8
    3.2.2.3. Yag Tayini .................................................. ...............................................38
    3.2.2.4. Kuru madde Tayini............................................ .........................................38
    3.2.2.5. Protein Tayini............................................ .................................................3 9
    3.2.3. Kefir Örneklerinde Tat ve Aroma Maddeleri Tayini ......................................39
    3.2.4. Kefir Örneklerinin Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi................................40
    3.2.5. Kefir Örneklerin Mikrobiyolojik Analizi .................................................. ....40
    3.2.5.1. Koliform Koloni Olusturan Bakteri Sayısı .................................................. 41
    3.2.5.2. Lactobacillus spp. Koloni Sayısı............................................ .....................41
    3.2.5.3. Streptococcus spp. Koloni Sayısı .................................................. ............. 41
    3.2.5.4. Maya Sayısı............................................ .................................................. ..41
    3.2.6. Örneklerin Duyusal Analizleri........................................ .............................. 42
    3.2.7. statistiksel Degerlendirme .................................................. ..........................42
    4. ARASTIRMA BULGULARI VE TARTISMA.......................................... .........44
    4.1. Hammadde Özellikleri .................................................. ...................................44
    4.2. Kefir Örneklerinin Kompozisyon Analizi Sonuçları .........................................44
    4.2.1. Toplam Kuru Madde .................................................. ...................................44
    4.2.2. Toplam Yag .................................................. ................................................44
    4.2.3. pH................................................ .................................................. ...............45
    4.2.4. Titrasyon Asitligi .................................................. ........................................46
    4.2.5. Protein........................................... .................................................. ..............47
    4.3. Kefir Örneklerinin Tat ve Aroma Maddeleri Analizi Sonuçları.........................49
    4.3.1. Asetaldehit .................................................. .................................................. 49
    4.3.2. Etanol............................................ .................................................. ..............51
    4.4. Kefir Örneklerinin Reoloji Sonuçları......................................... .......................53
    4.5. Kefir Örneklerinin Mikrobiyal Analiz Sonuçları......................................... ......59
    4.6. Kefir Örneklerinin Duyusal Analiz Sonuçları .................................................. .63
    5. SONUÇ .................................................. .................................................. ..........69


    Dosya Türü: pdf
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.41 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan busra55
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.07.2016, 14:24
  2. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan a.sena06
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.10.2013, 21:44
  3. Kefir Üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mervec34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.09.2013, 23:52
  4. [İstek]Mikroorganizmalar kullanılarak aroma maddesi, renk maddesi, vitamin vs üretimi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan NeverLand
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2011, 20:33
  5. Kefir üretimi powerpoint
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Yorulmak Olmaz
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 24.10.2010, 18:15

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed