1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    07 Dec 12

    Mesajları
    7
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Yağ Üretimi (Sunum)

    : Yağ Üretimi
    : Ppt
    : .......

    Yağ sanayinde 9 – 10 ay süren yağ işleme sürecinde kullanılacak hammaddenin 2 – 3 aylık bir dönemde sağlanma mecburiyeti, işletmelerde tekniğe uygun bir depolamayı zorunlu kılmaktadır.
    Depo tiplerini iki temel prensibe göre sınıflandırmak mümkündür. Birinci grup depo tiplerinde yağ hammaddelerinin solumu sonucu oluşan sıcaklık artışı hava sirkülasyonu ile önlenmekte, bu nedenle de tohumlar mümkün olduğunca atmosferle temas ettirilmektedir. Silo tipi depolarda ise yağ hammaddeleri atmosferden tamamen izole edilerek tohumdaki biyolojik olaylar en düşük düzeye indirilmektedir. Ancak silolarda depolamada tohumun nem içeriğinin kritik nem değerinden daha düşük olması gerekmektedir.
    yağ Fabrikasında ise hava sirkülasyonlu silolarda depolama yapılmaktadır. Tartılarak alımı yapılan yağlı tohumlar helezonlu, kovalı ve zincirli taşıyıcılar vasıtasıyla silolara gönderilir.

    PRES İŞLEMİNE HAZIRLIK ÜNİTESİ

    A)Yabancı Maddelerin Ayrılması :

    Helezonlar ile silodan alınan çekirdekler kapasite uygunluğuna göre 2 yada 3 ayrı çöpsasürüne ulaşır. Burada eleme yolu ile şekil farklılıklarından yararlanılarak yabancı maddeler uzaklaştırılır.
    Eğer yabancı maddeler uzaklaştırılmazsa makinelerin mekanik aksamına zarar verebilir ve ayrıca ileriki safhalarda kullanılan kimyasal solventler anorganik maddeleri çözebilir ve yağın kalitesi üzerine etki edebilir.

    B)Çekirdek Kırma :

    Çekirdek kabuğunda yağ oranı azdır. ( % 1’den az ) Kabuk kırma ve daha sonra kabuk soyma ile toplam yağ miktarı azalır ancak, yağ verimi artar. Sistem bir silindir ve etrafında dikey bıçaklardan ibarettir. Silindir yüksek hızla döner ve çekirdekler sisteme yukarıdan verilir. Böylece hızla dönen bıçaklara çarpan çekirdekler parçalanır. Parçalanan çekirdekler yeraltında bulunan hazneye ulaşır. Buradan da helezonik taşıyıcılarla elek sistemine ulaştırılır.
    Bu sistemde kabuk ve iç kısmı birbirinden ayrılır, çekirdeklerde kabuk ile yağlı tohum kısmı ayrılmamaktadır. Kabuk ile tohum karışık haldedir. Sistemin amacı sadece kabukların kırılarak açılmasıdır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 3,74 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 44 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (29-01-2014 Saat 11:29 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şeker Üretimi-Süt Üretimi-Fındık Ezmesi HACCP Planı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan pinar57
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-10-2013, 20:00
  2. Kahvaltılık Gevrek Üretimi (Mısır Gevreği Üretimi)
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan mrthlt
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15-10-2012, 11:06
  3. su ürünleri üretimi (somon füme üretimi)
    Firmalar forum içinde, yazan tetikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-07-2008, 22:16

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed