1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    GIDA21 çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.12.2012 Son online zamanı: 26.10.2017

    Mesajları
    6
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Yağ Üretimi (Sunum)

    : Yağ Üretimi
    : Ppt
    : .......

    Yağ sanayinde 9 – 10 ay süren yağ işleme sürecinde kullanılacak hammaddenin 2 – 3 aylık bir dönemde sağlanma mecburiyeti, işletmelerde tekniğe uygun bir depolamayı zorunlu kılmaktadır.
    Depo tiplerini iki temel prensibe göre sınıflandırmak mümkündür. Birinci grup depo tiplerinde yağ hammaddelerinin solumu sonucu oluşan sıcaklık artışı hava sirkülasyonu ile önlenmekte, bu nedenle de tohumlar mümkün olduğunca atmosferle temas ettirilmektedir. Silo tipi depolarda ise yağ hammaddeleri atmosferden tamamen izole edilerek tohumdaki biyolojik olaylar en düşük düzeye indirilmektedir. Ancak silolarda depolamada tohumun nem içeriğinin kritik nem değerinden daha düşük olması gerekmektedir.
    yağ Fabrikasında ise hava sirkülasyonlu silolarda depolama yapılmaktadır. Tartılarak alımı yapılan yağlı tohumlar helezonlu, kovalı ve zincirli taşıyıcılar vasıtasıyla silolara gönderilir.

    PRES İŞLEMİNE HAZIRLIK ÜNİTESİ

    A)Yabancı Maddelerin Ayrılması :

    Helezonlar ile silodan alınan çekirdekler kapasite uygunluğuna göre 2 yada 3 ayrı çöpsasürüne ulaşır. Burada eleme yolu ile şekil farklılıklarından yararlanılarak yabancı maddeler uzaklaştırılır.
    Eğer yabancı maddeler uzaklaştırılmazsa makinelerin mekanik aksamına zarar verebilir ve ayrıca ileriki safhalarda kullanılan kimyasal solventler anorganik maddeleri çözebilir ve yağın kalitesi üzerine etki edebilir.

    B)Çekirdek Kırma :

    Çekirdek kabuğunda yağ oranı azdır. ( % 1’den az ) Kabuk kırma ve daha sonra kabuk soyma ile toplam yağ miktarı azalır ancak, yağ verimi artar. Sistem bir silindir ve etrafında dikey bıçaklardan ibarettir. Silindir yüksek hızla döner ve çekirdekler sisteme yukarıdan verilir. Böylece hızla dönen bıçaklara çarpan çekirdekler parçalanır. Parçalanan çekirdekler yeraltında bulunan hazneye ulaşır. Buradan da helezonik taşıyıcılarla elek sistemine ulaştırılır.
    Bu sistemde kabuk ve iç kısmı birbirinden ayrılır, çekirdeklerde kabuk ile yağlı tohum kısmı ayrılmamaktadır. Kabuk ile tohum karışık haldedir. Sistemin amacı sadece kabukların kırılarak açılmasıdır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 3.74 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 44 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (29.01.2014 Saat 10:29 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Sucuk Üretimi Sunum
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 02.08.2016, 13:49
  2. Ekmek Üretimi(sunum)
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.10.2010, 13:47
  3. Hardal üretimi sunum
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan alev
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.03.2009, 19:59
  4. Cips üretimi sunum
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan alev
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.03.2009, 19:24
  5. süt üretimi sunum
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan miko
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.03.2009, 15:13

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed