1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    25 Sep 14

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    4
    Kalan
    101

    Standart Yağ Üretimi

    : Yağ Üretimi
    : Word
    : .......

    ORUÇOĞLU YAĞ SANAYi

    TARİHÇE
    Bitkisel sıvı yağ öncülerinden Oruçoğlu Yağ Sanayi 1968 yılında küçük bir atölyeyle başlarken,bugün 110 000 m2 bir alanda üretim yapmaktadır.
    1968 yılında 6 ton/gün yağ işleme kapasitesine sahipken bugün 500 ton/gün yağlı tohumdan 200 ton ham yağ 300 ton küspe ile Türkiye’nin en büyük beşinci üreticisinden biridir.
    Sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacında olan tüketicilerin gereksinimlerine cevap vererek 33 farklı ambalaj çeşidi farklı alternatifler sunmaktadır.
    Son olarak ürün gamına 2 yıl önce eklemiş olduğu omega-3 katkılı ayçiçeği yağı ile sıvıyağ sektöründe bir ilke imza atan Oruçoğlu özellikle kalp damar hastaları için ideal bir ürün sunmuştur.
    1. YAĞ ELDE EDİLMESİ
    Yağlı tohumlardan yağ eldesine başlamadan önce, tohumlar bazı ön işlemlerden geçirilir.Ön işlemler genel olarak:
    a.Temizleme
    b.Kabuk kırma ve ayırma
    c.Pulcuk haline getirme
    d.Kavurma
    a.TEMİZLEME İŞLEMİ
    İlk aşama olarak hammaddenin taş,toprak,kum,metal parçaları vb. yabancı maddelerden ayırma işlemidir.Yağlı tohumlarda yabancı maddeler; irilik,şekil,yoğunluk ve mıknatıs özelliklerinden yararlanarak çalışan sistemler kullanılarak uzaklaştırılır.
    Elekler,triyörler,pnömatik ayırıcılar,mıknatıs sistemi yağlı tohumların temizlenmesinde kullanılan başlıca sistemlerdir.

    • ELEKLER: İrilik esasına göre ayırma
    • TRİYÖRLER: Şekil farkından yararlanma
    • PNÖMATİK AYIRICILAR: Yoğunluk farkından yola çıkarak ayırma
    • MIKNATIS SİSTEMİ: Yağlı tohumlar içinde bulunması muhtemel olan ve tesislerde yer alan makinalara zarar verme olasılığı bulunan metal parçalarını mıknatıs özelliğinden yola çıkarak ayırmada



    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 36,4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 30 Kez

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (07-10-2014 Saat 19:56 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şeker Üretimi-Süt Üretimi-Fındık Ezmesi HACCP Planı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan pinar57
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-10-2013, 20:00
  2. Kahvaltılık Gevrek Üretimi (Mısır Gevreği Üretimi)
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan mrthlt
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15-10-2012, 11:06
  3. su ürünleri üretimi (somon füme üretimi)
    Firmalar forum içinde, yazan tetikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02-07-2008, 22:16

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed