2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 4 gönderen murat ceylan

Konu: yağlı beyaz peynir ve lor üretim teknolojisi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    04 May 12
    Yaş
    32

    Mesajları
    8
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    2
    Kalan
    153

    Standart yağlı beyaz peynir ve lor üretim teknolojisi

    Yağlı Beyaz Peynir Üretim Teknolojisi

    Standardizasyon:
    Peynire işlenecek süt uygun yağ oranına indirilir. Sütün yağ oranının yüksek oluşu, peynir randımanı ve kalitesini aynı oranda artırmaz. Çünkü kazan sütünde yağ oranı artıkça peynir altı suyu ile kayıplar artmaktadır. Bu nedenle peynir sütünde yağ oranı standardizasyon işlemi ile belli bir düzeyde tutulmalıdır.

    Pastörizasyon: 63-65C de 30 dk (ideal norm) Zaralı mikroorganizmaların ortadan kaldırlıması ve diğer m.o ların sayılarının azaltılması amacı ile uygulanır.Uygulanması zorunluluk arzeder..Peynir suyunun pıhtıdan ayrılmasını hızlandırmak ve sütün maya ile pıhtılaşma yeteneğine olumlu katkı sağlamak amacı ile mayalama ısısndaki 10 kg süte 20 gr CaCl2 katılır.
    Soğutma:
    Pastörizasyondan sonra sütün ısısı mayalama sıcaklığı 28-32°C ye soğutulur.
    Mayalama: 28-32°C ye soğutulan sütlere mayanın kuvvetine göre 1,5-2,5 saatte pıhtılaşma olacak şekilde maya ilave edilir..
    Pıhtı kesim olgunluğuna geldiğinde 3-4 cm küplük parçalar halinde kesilir…Pıhtı kendi halinde süzüldükten sonra 2 ila 3.5 saat baskılı süzme işlemine tabi tutulıur…Baskı işlemi tamamlanan teleme kalıplar halinde kesilerek %14-20 bome dereceli salamuraya atılır…..Telemenin salamurada kalış süresi 2 ila 12 saat arasında değişir…(Tuzunu çekene kadar)… Daha sonra peynir 5-6C deki soğuk hava deposunda götürülür.
    Beyaz Peynir: Pastörize taze inek sütü-Peynir mayası ve tuz…

    Beyaz Peynir (%) Protein:16 gr Yağ 21.4
    Kalsiyum:550 mg
    Enerji:262,6 kcal
    Karbonhidrat:1.5 gr



    Lor Peyniri Üretim Teknolojisi

    Düşük sıcaklık uygulanarak işlenen sütlerden yapılan peynirlerin sularından lor peyniri yapılır. Peyniraltı suyu seperatörden geçirilerek içindeki süt yağı alınır. Daha sonra 90-95°C ye kadar ısıtılarak proteinlerin çökelmesi sağlanır. Çöken proteinler preslemeye alınarak preslenir ve suyun uzaklaşması sağlanır. İstenilen düzeyde kuru hale ulaşan lor peyniri tuzlanarak ambalajlanır ve depolanır.
    Lor Peyniri Yaklaşık Besin Değerleri:
    Enerji:140 kcal
    Kolesterol:35 mg
    Protein:19 gr
    Yağ:8 gr
    Kalsiyum:470 mg
    Lor Peyniri: Pastörize Peynir altı suyu+tuz (Raf Ömrü 18 ay)

    Konu Sinan COSKUN tarafından (21-05-2012 Saat 17:32 ) değiştirilmiştir.
    Livesu, caganuri47, NACİYE ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye caganuri47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Jan 19

    Mesajları
    4
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    5
    Kalan
    0

    Standart Cevap: yağlı beyaz peynir ve lor üretim teknolojisi

    Lorun Yapım Aşamasını Hakkında Bilgi vermeniz mümkünmüdür acaba ?

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Peynir Üretim Teknolojisi, Kaşar Üretimi ve Beyaz Peynir İş Akışı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan rorschach
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 11-11-2012, 19:20
  2. beyaz peynir üretim teknolojisi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan symceylan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-10-2010, 14:23
  3. Beyaz Peynir Üretim Teknolojisi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan OKN34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-04-2010, 22:07
  4. Beyaz peynir üretim teknolojisi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan dennis48
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-03-2010, 21:25
  5. Beyaz Peynir Üretim Teknolojisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-11-2007, 01:09

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed