1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen canan aslan

Konu: Yeni Gıda Muhafazasında Ohmik Isıtma Teknolojisinin Kullanımı

  1. #1
    canan aslan çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.02.2016 Son online zamanı: 18.01.2017

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Yeni Gıda Muhafazasında Ohmik Isıtma Teknolojisinin Kullanımı

    : Yeni Gıda Muhafazasında Ohmik Isıtma Teknolojisinin Kullanımı
    : Word
    : .......

    Yeni Gıda Muhafazasında Ohmik Isıtma Teknolojisinin Kullanımı

    GİRİŞ

    Gıda muhafazasının asıl amacı; bozulmanın önlenmesinin yanı sıra depolama sürecinde gıdanın besin değeri, renk, aroma ve fiziksel yapısına ilişkin duyusal niteliklerini de korumaktır. Gıdaları mikrobiyolojik ve enzimatik değişimlerden korumak ve raf ömrünü uzatmak amacıyla günümüzde değişik tekniklerin uygulaması mevcuttur [1,7]. Gıda sanayinde muhafaza amaçlı kullanılan katkı maddelerinin ve ısıl işlemlerin gıdalar üzerinde arzu edilmeyen bazı etkileri olmaktadır [2,3,7]. Isıl işlem gıdalarda mikrobiyel inaktivasyonu sağlamak için yaygın kullanım alanına sahip olmasına rağmen, gıdaların duyusal besleyici ve fonksiyonel özelliklerinde istenmeyen önemli etkilere sahiptir [4,7]. Bütün bu etkenlerle birlikte tüketicilerin doğala yakın gıdalar talep etmesi üzerine bilim adamları, gıdaların özelliklerinin geliştirilmesinde ve muhafazasında yeni arayışlar içerisine girmişlerdir [3,7]. Isıl isleme gerek duyulmadan mikroorganizmaların inaktivasyonunu sağlayan alternatif teknolojiler gündeme gelmiş ve bu teknolojilerin uygulanmaları son zamanlarda oldukça önem kazanmıştır [5,7]. Bu yeni muhafaza teknolojilerinin arasında yüksek basınç uygulaması, ohmik ısıtma, RF ısıtma, mikrodalga ısıtma dielektrik ısıtma, yüksek yoğunluklu vurgulu ışık, X ısınları ve elektron demetleri yer almaktadır. Bu teknolojilerin esas amacı, gıdaya zarar vermeden patojen ve bozulma yapan mikroorganizmaların inaktivasyonunu sağlamak ve bu şekilde sağlık açısından güvenilir duruma getirilmiş gıdaları muhafaza altına almaktır [6,7].


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 28.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 6 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (10.11.2016 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ohmik Isıtma
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan gzmsncn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.02.2013, 16:21
  2. Gıda İşlemede Alternatif Isıtma Yöntemi - Ohmik Isıtma
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan patu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.10.2011, 19:16
  3. Gıda muhafazasında yeni teknolojilerin kullanımı
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan feraset
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 31.05.2008, 09:45
  4. Dielektrik Isıtma ve Gıda İşlemede Kullanımı
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 26.12.2007, 14:53
  5. Gıda muhafazasında iyonlayıcı radyasyon kullanımı ve son gelişmeler
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.08.2007, 10:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed