Fıstığın sevilerek tüketildiği sakızın ise sadece atık olarak görülmesi görüşünün bu çalışmayla değişebileceği ve bu üretimin ambalaj sektörüne yeni bir ivme katacağı şimdiden gözüküyor.


Gaziantep Üniversitesi?nde  1,5 yıllık çalışma sonucunda endüstriyel pazara katılabilmek amacıyla fıstık Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erkmen'in danışmanlığında, Araştırma Görevlisi Aykut Önder Barazi tarafından yenilebilir ambalaj üretildi.

Yapılan ürün hakkında konuşma gerçekleştiren Barazi, fıstık sakızının faydalarından dolayı içeriğindeki elastikiyet ve antimikrobiyallerin ambalaj malzemesi üretmeye yönelttiğini belirtti.Uluslararası patent de alacaklarını dile getiren Barazi, daha sonra antimikrobiyal paketleme malzemesi olarak seri üretime geçeceklerini sözlerine ekledi.



Elde edilen çalışmanın uygulama alanın da geniş olduğu belirtilerek, ambalajın her türlü paketleme malzemesi olarak kullanılabileceği ve bu ürünle bir paketin iç yüzeyinin kaplanarak antimikrobiyal hale getirilmesinin sağlanabileceği açıklandı.

* Fıstığın sevilerek tüketildiği sakızın ise sadece atık olarak görülmesi görüşünün bu çalışmayla değişebileceği ve bu üretimin ambalaj sektörüne yeni bir ivme katacağı şimdiden gözüküyor.