1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    didebrar çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2008 Son online zamanı: 14.07.2011

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Yenilebilir Protein Filmler ve Su Ürünlerinde Kullanımı


    Gıda endüstrisinde enzimatik ve bakteriyel bozulmanın geciktirilmesi ile gıda güvenliğinin sağlanması için farklı muhafaza ve ambalaj teknikleri kullanılmaktadır. Bu konudaki önemli gelişmelerden birisi olan yenilebilir film ve kaplamalar; gıdaları korumak, raf ömürlerini uzatmak amacıyla bir gıdanın yüzeyi üzerinde oluşturulmuş ince tabakalı, gıdayla birlikte yenilebilen, sentetik olmayıp doğal kaynaklardan elde edilen maddelerdir. Yenilebilir filmlerle kaplanmış gıda ürünlerinde, özellikle et ürünlerinde yağ oksidasyonunun engellenmesi, suyun yanı sıra aroma bileşikleri, pigmentler, kararma tepkimelerini durduran iyonlar ve vitaminler gibi maddelerin ürünlerin içinde tutulması bu filmleri popüler hale getirmiştir. En önemlisi yenilebilir film ve kaplamalar, plastiklerle yapılan gıda ambalajlamasının ciddi bir sorunu olan kanserojen riskini taşımamakta ve atık sorunu da oluşturmamaktadır. Yenilebilir filmler uygun şekilde hazırlandığı takdirde fonksiyonel bir ambalajın sahip olabileceği tüm işlevleri yerine getirebilir. Yenilebilir filmlerin hazırlanmasında temelde hidrokolloidler (protein ve polisakkarit), lipidler ve kompozitlerden (hidrokolloid+lipid) yararlanılmaktadır. Yenilebilir protein filmleri ise bitkisel kökenli proteinler (mısır zeini, buğday gluteni, soya proteini, bezelye proteini, ayçiçeği proteini, yer fıstığı proteini ve çiğit proteini gibi) ve hayvansal kökenli proteinler (keratin, kollajen, jelatin, balık miyofibriler proteini, yumurta beyazı proteini, kazein ve peynir altı suyu proteini gibi) olarak iki gruba ayrılmaktadır. Yenilebilir protein filmleri çeşitli protein kaynaklarından saflaştırılan izolat veya konsantre protein ürünlerinden oluşturulduğu gibi, işleme proseslerinden açığa çıkan atıkların değerlendirilmesiyle de üretilebilmektedir. Bu derlemenin amacı öncelikle en çok kullanılan protein filmleri hakkında bilgi vermek ve su ürünlerini oluşturan temel proteinlerden direkt olarak veya işleme atıklarındaki suda çözünen proteinlerden hazırlanan filmlerin yine su ürünlerine uygulanarak atık sorunun iki yönden de azaltılmasıyla birlikte daha güvenli gıdaların üretilebileceği konusunu gündeme getirmektir.
    Anahtar Kelimeler: Yenilebilir filmler, biyobozunur filmler, protein filmleri, su ürünleri, balık

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 345.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 26 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Geleceğin protein kaynağı "Yenilebilir böcekler"
    Genel forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.07.2017, 14:51
  2. Gıdalarda Gamların Yenilebilir Film Olarak Kullanımı
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan didebrar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.02.2011, 20:28
  3. Gıda Ambalajlamasında Antimikrobiyel Madde İçeren Yenilebilir Filmler/ Kaplamalar
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan didebrar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.02.2011, 20:23
  4. Et ve Et Ürünlerinde Ham Protein Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.11.2010, 23:34
  5. Et Ürünlerinde Diyet Lif Kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 18
    Son Mesaj: 03.12.2007, 08:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed