1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
09.04.2009, 01:08 #1
Yoğurt - gıda biyoteknolojisi
T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
YOĞURT
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ DERSİ
ERZURUM-2007
YOĞURT
Yoğurt, simbiyoz olarak yaşayan süt asidi bakterileri ile aşılanmış sütten meydana getirilen ekşi bir süt ürünüdür.Yoğurt yoğunca ve beyaz renkli bir maddedir.
Gıda maddeleri tüzüğünde yoğurt şöyle tanımlanmaktadır: “ Yoğurt, en az 90 °C’ de ısıtılıp mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılarak laktik asit mayalanmasına tabii tutulmasıyla elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür”.
TARİHÇESİ
Yoğurdun ilk defa nasıl yapıldığına dair yeterli miktarda bilgi mevcut olmamakla beraber HZ. İbrahim'e melekler tarafından öğretildiğine bundan sonra babadan oğula sır haline intikal ettiğine dair rivayetlerde vardır. Eski Türkçe de yoğurt kelimesi bazen yoğurt bazen de yogrut şeklinde ancak 8. yüzyıldan sonraki metinlerde görülmektedir.
Devamı…
Dosya Türü: ppt
Şifre: www.forumfood.net
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Gıda biyoteknolojisi alanında dev adım
Genel forum içinde, yazan OzanAYorum: 0Son Mesaj: 10.10.2017, 08:35 -
Şalgam Suyu Yapımı deney raporu Gıda Biyoteknolojisi
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkoseYorum: 0Son Mesaj: 05.03.2012, 10:26 -
Turşu Yapımı Deney Raporu Gıda Biyoteknolojisi
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkoseYorum: 0Son Mesaj: 05.03.2012, 10:24 -
Gıda Biyoteknolojisi (sunum)
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ank_gmYorum: 2Son Mesaj: 29.10.2011, 08:01 -
Çevre Biyoteknolojisi
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan turkolojiYorum: 9Son Mesaj: 03.07.2007, 08:05
Yer imleri