1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye haticeadem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Jan 20
    Yaş
    25

    Mesajları
    6
    Konuları
    6
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    41
    Kalan
    64

    Post Yoğurt Sunumu

    : YOĞURT
    : Docx
    : .......

    1.YOĞURDUN TANIMI VE TARİHÇESİ

    Yoğurt Türk Gıda Kodeksi (TGK) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından farklı şekillerde tanımlanmaktadır.

    TGK Fermente Sütler Tebliğine göre yoğurt; fermantasyonda spesifik olarak Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus’ un simbiyotik kültürlerinin kullanıldığı fermente süt ürünüdür.

    Türk Standartları Enstitüsü TS 1330 da yoğurdun tanımı inek sütü (TS 1018), koyun sütü (TS 11044), manda sütü (TS 11045), keçi sütü (TS 11046) veya karışımlarının pastörize edilmesi veya pastörize sütün (TS 1019), gerektiğinde süt tozu ilâvesiyle (TS 1329) homojenize edilip veya edilmeden Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve Streptecoccus thermophilus’dan oluşan yoğurt kültürünün ilâve edilmesi ve TS 10935 yoğurt yapım kuralları standardına uygun işlemlerden sonra elde edilen mamul olarak tarif edilmektedir.

    FAO/WHO (Gıda Tarım Örgütü/Dünya Sağlık Örgütü) tarafından yapılan tanıma göre ise yoğurt; süttozu, peynir suyu tozu vb. süt ürünleri katılmış veya katılmamış sütten Lactobacillus bulgaricus ve Streptecoccus thermophilus bakterilerinin etkisiyle laktik asit fermantasyonu sonucu kazanılan pıhtılaşmış süt ürünüdür. (Üçüncü, 2005)

    Günümüzde en çok tüketilen gıdalardan biri olan yoğurdun tam olarak nerede veya nasıl bulunduğu bilinmemekle birlikte ilk olarak Mezopotamya’ da M.Ö. 5000’li yıllarda keçinin evcilleştirilip, sütünün ise su kabağında ılık olarak depolanması ve buna bağlı olarak süt kesilmesi ile keşfedildiği sanılmaktadır. (Koçak, 2013)

    Bazı bilim adamları tarafından yapıldığı yer ve yapan milletler farklı düşünülse de yoğurdun ilk önce Türkler tarafından Orta Asya da yapıldığı ve bu sayede dünyaca tanınıp kullanıldığı bir gerçektir. (Demirci ve Şimşek, 2004)
    .
    .
    .

    2.DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE YOĞURT TÜKETİMİ
    3.YOĞURDUN BESİN DEĞERİ
    4.YOĞURDUN İNSAN SAĞLIĞINDAKİ YERİ VE ÖNEMİ
    5.YOĞURDUN SINIFLANDIRILMASI
    6.KALİTELİ BİR YOĞURDUN ÖZELLİKLERİ
    7.YOĞURTTA KULLANILAN KATKI MADDELERİ
    7.1.YAĞ İKAME MADDELERİ
    7.2.YOĞURT ÜRETİMİNDE KULLANILAN STABİLİZÖRLER
    7.3 TATLANDIRICI, MEYVE, MİNERAL VE VİTAMİN İLAVESİ
    7.4 YOĞURDA KORUYUCU MADDE İLAVESİ


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 46,6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (07-01-2020 Saat 12:13 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yoğurt
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan powerx
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-07-2014, 21:39
  2. Yoğurt
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan damla_dk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-08-2012, 20:00
  3. yoğurt hakkında
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ahmethakan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-10-2008, 17:58
  4. yoğurt hakkında
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan lojifilik
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 28-05-2008, 12:03
  5. yoğurt hakkında soru cevap
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mehtapmusa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-03-2008, 01:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed