1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    uzumevi çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.01.2011 Son online zamanı: 14.01.2011

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Yumurta Tavukçuluğu


    Hayvancılıkta amaç bellidir. Kâr etmek için üretim yapmak, kârlı üretimin yolu ise, ürünü ucuza mal ederek, değerinde satmaktır. Ürünü değerinde satabilmek için kaliteli olması ve istenen özellikleri taşıması bir önkoşuldur.
    Yumurta tavukçuluğunun amacı da kaliteli, istenen özellikleri taşıyan yumurtaları, istenir verim düzeyinde elde etmektir.
    Bu amaçta başarılı olmak için büyütme döneminde yapılacak işleri çok iyi bilmek ve uygulamak gerekir. Önce kaliteli civciv alınmalı, temiz ve havadar kümeslerde büyüterek, kaliteli piliç elde edilmelidir. Piliçleri uygun koşullarda büyüterek iyi bir yumurta tavuğu sürüsü elde edilmelidir ki başarı arkasından gelsin. Ama bu basit bir iş değildir. İşin her aşaması ayrı bilgi, ayrı teknik ister. Yapılan her hata verimi büyük ölçüde etkiler. İstenilen verim düzeyine erişilmediği zamanda işletme ekonomik kayba uğrar. Kümes, ısı, nem, hava, ışık, yem, yumurta tavukçuluğunun her aşamasında önem taşımakta ve farklı uygulamalar gerektirmektedir. Dersimizde bütün bunları ele alıp inceleyeceğiz.

    BÜYÜTME KÜMESİ NASIL HAZIRLANIR ?

    Civcivler gelmeden 15 - 30 gün önce, onları büyüteceğimiz kümes iyice temizlenip, dezenfekte edilmelidir. Bunları yaparken nelere dikkat edilmelidir. Bunları sırasıyla görelim:
    1- Daha önceki büyütme döneminde kullanılan ve biriken altlıklar kümesten çıkarılarak uzak bir yere atılmalıdır.
    2- Kümesteki bütün pislikler dışarı çıkarıldıktan sonra her tarafı tazyikli su ve fırçalarla iyice temizlenmeli, daha sonra kuvvetli bir dezenfektanla dezenfekte edilmelidir.
    Kümes iyice kuruduktan sonra badana edilip havalandırılmalıdır.
    3- Kullanılacak ekipman kümes dışında çok iyi bir şekilde yıkanmalı ve güneşte kurutulmalıdır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.20 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 73 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yumurta Tavukçuluğu Tesisi Projesi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan bakiguher
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 30.04.2020, 20:48
  2. Yumurta Tavukçuluğu Projesi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan delijavat
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 11.03.2017, 10:39
  3. Yumarta Tavukçuluğu ATAK-S
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan rescued
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.03.2014, 17:19
  4. Broiler,Damızlık yada Yumurta Tavukçuluğu Yatırımı
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan emula85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.11.2013, 22:52
  5. Kapalı Alanda Serbest Dolaşımlı Yumurta Tavukçuluğu Projesi
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan sefahak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.01.2013, 12:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed