3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    pinarpinar çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2012 Son online zamanı:

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Red face Yumurtanın taze olup olmadığını nasıl anlarız?

    Yumurtanın tazeliğini anlamak için 3 metot:

    1. Suyla test (gerekli malzemeler: ölçülü kap, bir litre su, yüz gram tuz, taze bir yumurta, üç haftalık bir yumurta ve altı haftalık bir yumurta). Yumurtayı, içinde yüz gram tuzu çözdüğümüz bir litrelik suya bırakırız. Taze olan yumurta dipte kalır. Bayat yumurtaların ise artan bayatlığa bağlı olarak sivri olmayan uçları yukarı doğru gelir. Bunun sebebi yumurtada bulunan ve yumurta bayatladıkça artan hava boşluğundan dolayıdır. Yumurta altı haftalık veya daha da bayatsa yüzmeye başlar.

    2. El feneriyle test (gerekli malzemeler: el feneri, bir rulo tuvalet kağıdı, yapışkan bant, taze bir yumurta, üç haftalık bir yumurta, altı haftalık bir yumurta). Yumurtanın tazeliği, içeriğine bağlıdır. Tuvalet kağıdı rulosu el fenerinin ucuna, dışarıdan içeriye ışık sızmayacak şekilde yerleştirilir. El feneri yakılır ve yumurta sivri ucu ışığa bakacak şekilde tutulur. Yumurta tazeliğini kaybettikçe içindeki hava boşluğu büyüyecektir. Döllenmiş bir yumurta altı gün kuluçkaya bırakılırsa, cenin siyah iplikçik şeklinde görülebilir.


    3. Dinleyerek test. (gerekli malzemeler; taze ve bayat birer yumurta). Taze yumurtayı kulağınızın yakınında hafifçe sallarsanız hiçbir ses duymazsınız. Fakat aynı işlemi bayat yumurta ile gerçekleştirirseniz yumurtanın içerisindekilerin hareket ettiğini duyarsınız.

    Yumurta ambalajlarının üzerindeki son kullanma tarihine bakmak da oldukça önemlidir ve yol göstericidir. Son kullanma tarihi, yumurtalar ambalaja yerleştirildikten sonra 28 gündür. Yumurtalar paketlendikten en fazla 21 gün sonraya kadar marketlerde satışa sunulabilir. Yumurtalar serin ortamda, soğandan uzak yerlerde, temizlik malzemesi veya balık olmayan yerlerde saklanmalıdır. Çünkü yumurtanın üzerinde bulunan küçük gözenekler dışarıdaki kokuların yumurtanın içerisine sızmasına olanak tanır. Altı haftalık yumurta artık bayattır ve kalitesi düşüktür.


    Ekli Dosya(lar):

    Ekli dosya 1


    Kredi Kazanabilmek İçin Paylaştığınız Dökümanlarda:

    • - Gıda sektörüne yönelik içerik olması,
    • - Yazımsal içerik olması (doc, pdf, ppt vs..),
    • - Telif hakkı içermemesi,
    • - Bir-iki sayfalık genel bilgi içeren veri olmaması,
    nitelikleri aranmaktadır. Aksi durumlarda döküman eklenti yapılmaz ve link olarak konuya eklenir.






    Konu Sinan COSKUN tarafından (01.03.2012 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    sunay42 çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.03.2012 Son online zamanı: 13.03.2012

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    evet annemin çok sık yaptığı bir yöntem


  3. #3
    abdk27 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2012 Son online zamanı: 31.03.2012

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekürler paylaşım için


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Karpuzun iyisini nasıl anlarız?
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.06.2016, 10:20
  2. Nasıl Anlarız?
    Sağlık forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.08.2014, 09:09
  3. Balığın Taze Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?
    Su Ürünleri forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.09.2013, 12:32
  4. Birisinin gıda mühendisi olup olmadığını nereden öğrenebilirim?
    Sektör Ahlakı ve Dayanışması forum içinde, yazan lostmymindd
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 03.10.2011, 11:50
  5. Rujlarda Kurşun Olup Olmadığını Nasıl Anlarız
    Cliparts forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15.09.2007, 11:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed