5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen goncuali

Konu: ZEYTİN FİZİBİLİTE

  1. #1
    goncuali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    goncuali çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.07.2007 Son online zamanı: 01.11.2021

    Mesajları
    777
    Konuları
    263
    Eklentileri
    65
    Kredisi
    3257
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Zeytin Fizibilite


    1.YATIRIMCI KURULUŞUN:
    ADI :MERVE ZEYTİNCİLİK ve FERMENTASYON SAN.TİC.LTD.ŞTİ
    HUKUKİ ŞEKLİ :LİMİTED ŞİRKETİ
    SERMAYESİ :
    a.Kayıtlı sermayesi :
    b.Ödenmiş sermayesi:
    ADRES : Organize Sanayii Bölgesi ANTALYA
    TELEFON :

    BAĞLI OLDUĞU VERGİ DAİRESİ VE HESAP NUMARASI:
    ORTAKLAR HAKKINDA BİLGİ :Şirket ortakları kurulması istenen fabrikanın teknik aksamı, üretilecek ürünler ve pazar payı hakkında gerek almış oldukları eğitim gerekse yaptıkları araştırmalar


    ІІ.YATIRIM İLE İLGİLİ BİLGİLER

    BÖLÜM : 1

    1.GENEL BİLGİLER:

    1.1 YATIRIMIN CİNSİ :Yapılacak olan yatırım komple yeni yatırım olacaktır
    1.2 YATIRIMIN KONUSU :Kurulması planlanan fabrikada gerekli teknoloji kullanılarak aşağıda adı geçen mamüller üretilecektir.


    • Siyah Zeytin

    a-)Gemlik yöntemi ile yapılmış salamura siyah zeytin.
    b-)Sele zeytini.
    c-)Çizme (Dilme) zeytin.
    d-)Kaliforniya yöntemi ile üretilen salamura siyah zeytin.
    e-)Zeytin Ezmesi.

    • Yeşil Zeytin

    a-)Bütün yeşil zeytin.
    b-)Bütün pembe zeytin
    c-)Çizme (çizik) zeytin
    d-)Kırma yeşil zeytin
    e-) Dolgulu zeytin
    f- ) Dilimlenmiş, kıyılmış zeytin


    NOT:Her ürün grubundaki zeytinler kendi aralarında tuz oranı ve kalibre yönüyle çeşitli sınıflara ayrılmaktadır.Fiyat hesaplaması yapılırken bu özellikler göz önünde bulundurulacaktır.

    1.3 KURULUŞ YERİ :Antalya ili Merkez ilçesi
    1.4 YATIRIMA BAŞLAMA TARİHİ :01.09.2001
    1.5 DENEME ÜRETİMİNE GEÇİŞ TARİHİ :01.09.2002
    1.6 KESİN İŞLETMEYE GEÇİŞ TARİHİ :01.10.2002
    1.7 PROJENİN EKONOMİK ÖMRÜ :15 Yıl
    1.8 ELEKTRİK GÜCÜ (KW) :Fabrikada elektrik tüketiminin yapıldığı yerler ve elektrikli alet ve ekipmanın sarf ettikleri elektrik güçleri (bu konuya ayrıntılı olarak ilerideki bölümlerde değinilecektir) göz önünde bulundurularak fabrikanın toplam elektrik gücü 87,2 KW olarak hesap edilmiştir.
    1.9 İSTİHDAM :37 Kişi (istihdam edilmesi düşünülen personellerin görev dağılımları ve sayıları raporun yatırım tutarları bölümünde işçilik masrafları başlığı altında belirtilmiştir.)
    1.10YARARLANILMAK İSTENEN DESTEKLER:Yatırımın finansmanı tamamen öz kaynaklar kullanılarak ortaklar tarafından karşılanacaktır.

    BÖLÜM :2

    2.PROJENİN GEREKÇESİ:

    2.1.PROJENİN KISA ANLATIMI:Antalya organize sanayii bölgesinde yapılması planlanan Zeytin ve Fermentasyon ürünleri fabrikası kullanılan teknoloji ve ürün kalitesi açısından örnek teşkil edecek şekilde olacaktır.Üretimde hijyen kurallarına dikkat edilecektir.Böylece kalite ve temizlikten ödün verilmeden üretim yapılacaktır.Hammadde açısından zengin olan Antalya ilinde maalesef ciddi şekilde üretim yapan bir işletme bulunmamaktadır.Dolayısıyla çiftçimiz hasat ettiği ürününü değerlendirmede zorlanmaktadır.İmkanı olan hammadde üreticileri hasat ettikleri zeytinleri Isparta ,Burdur ,Afyon ,Denizli ,Konya gibi yakın olan çevre illere götürerek buralarda pazarlamaktadır.Bu da ekstra ulaşım masrafı ve zaman kaybı demektir.Bu anlaşılacağı gibi çok zahmetli bir iştir. Bunun için üreticiler belki yetiştiriciliği daha kolay fakat pazarlaması zor bir ürün olan zeytini yetiştirmektense, yetiştirilmesi zor ve zahmetli fakat pazarlaması kolay olan sera sebze ve meyve üretimini tercih etmektedirler. Bu sebepten dolayı Antalya ve çevresinde bulunan zeytin ağaçlarının bakımı ve ıslahı tam olarak yapılmaktadır. Oysa Manisa yöresinde ki gibi iyi bir ıslah çalışması yapılsa kaliteli ve bol hammadde üretimi içten bile değildir. Eğer pazarlaması fiyat ve kolaylık açısından daha cazip hale getirilirse zeytin yetiştiriciliği önem kazanacak ve ülke ekonomisine büyük katkı da bulunulacaktır. Diğer taraftan üretilen mamul maddenin pazarlanması açısından büyük avantajlar söz konusudur.Bir turizm kenti olan Antalya bu açıdan geniş olanaklara sahiptir.İl merkezi ve ilçelerde bulunan oteller pazarlama açısından pazarın büyük bir çoğunluğunu oluşturmaktadır.Ayrıca çevre illerde iklim yönünden zeytin ağacının yetiştirilememesi pazarlama açısından önem arz etmektedir.
    Kısacası bu projenin gerekçesi her projede olduğu gibi kar etmektir. Bunun yanında bu projeyle çiftçinin malının değerlendirilmesi, bölge halkının zeytin ihtiyacının karşılanması , ülke ekonomisine katkıda bulunulması ve istihdam gibi konularda da topluma büyük ölçüde faydalı olunacağı düşünülmektedir.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 48.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 176 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.04.2021 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.
    Guneyli bunu beğendi.

  2. #2
    okhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 12.05.2019

    Mesajları
    412
    Konuları
    214
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3530
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    http://www.hepyukle.com/8854169/zeyt_n_f_z_b_l_te_1.doc.html

    Link yenilenmiştir...

    YATIRIMIN KONUSU :
    Kurulması planlanan fabrikada gerekli teknoloji kullanılarak aşağıda adı geçen mamüller üretilecektir.

    • Siyah Zeytin
    a-)Gemlik yöntemi ile yapılmış salamura siyah zeytin.
    b-)Sele zeytini.
    c-)Çizme (Dilme) zeytin.
    d-)Kaliforniya yöntemi ile üretilen salamura siyah zeytin.
    e-)Zeytin Ezmesi.
    • Yeşil Zeytin
    a-)Bütün yeşil zeytin.
    b-)Bütün pembe zeytin
    c-)Çizme (çizik) zeytin
    d-)Kırma yeşil zeytin
    e-) Dolgulu zeytin
    f- ) Dilimlenmiş, kıyılmış zeytin


  3. #3
    Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şengül PARLAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    1234
    Konuları
    134
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Okhan eline sağlık +rep


  4. #4
    brucella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    brucella çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.09.2007 Son online zamanı: 07.05.2016

    Mesajları
    30
    Konuları
    8
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355
    paylaşım içn teşekkürler, elinize sağlıkkk


  5. #5
    gerezfelek çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.11.2008 Son online zamanı: 15.11.2011

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    emeğine sağlık, teşekkür ederim.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.03.2015, 20:19
  2. zeytın salamurası nasıl yapılır
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan semra_sahan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 07.03.2008, 22:29
  3. SOFRALIK YEŞİL ZEYTİN ÜRETİMİ
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 01.10.2007, 15:07
  4. ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI
    Genel forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 24
    Son Mesaj: 24.08.2007, 11:59
  5. PEYNİRDE FİZİBİLİTE RAPORU
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan mecikan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 07.05.2007, 23:25

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed