1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    trinityum çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.07.2012 Son online zamanı: 28.04.2015

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Zeytin Karasuyundan Fenolik Bileşiklerin Geri Kazanımı Ve Değerlendirilmesi

    : Zeytin Karasuyundan Fenolik Bileşiklerin Geri Kazanımı Ve Değerlendirilmesi
    : Doc
    : Serkan ALP HARPUTLU, Uğur YAVUZ

    İçindekiler 1
    1. ZEYTİN 2
    2. TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ 6
    3. ZEYTİNYAĞI 7
    4. ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ SONRASI OLUŞAN ATIKLAR 9
    4.1. Pirina 9
    4.2. Karasu 9
    5. KARASUYUN ARITIMI 10
    5.1. Karasuyun Fiziksel olarak Ön Arıtımı 10
    5.2. Karasuyun Distilasyon Yöntemiyle Arıtımı 11
    5.3. Karasuyun Adsorpsiyon Yöntemiyle Arıtımı 12
    5.4. Karasuyun Koagülasyon Ve Elektrokoagülasyon Uygulaması İle Kimyasal Arıtımı 12
    5.5. Karasuyun Biyolojik Arıtımı 13
    5.5.1. Aerobik Arıtma 13
    5.5.2. Anaerobik Arıtma 13
    5.6. Karasuyun Gübre Ve Sulama Suyu Olarak Kullanımı 15
    6. KARASUDAN FENOLİK BİLEŞİKLERİN ELDESİ 16
    7. KARASUDAN ELDE EDİLEN FENOLİK BİLEŞİKLERİN KULLANIM ALANLARI 22
    7.1. Karasudan Elde Edilen Fenollerin Antioksidan Etkisi 22
    7.2. Karasudan Elde Edilen Fenollerin Biyolojik Aktiviteleri 23
    7.3. Karasuyun Boya Maddesi Olarak Kullanımı 24
    7.4. Karasudan Besinsel Lif Elde Edilmesi 24
    Kaynaklar 26


    1. ZEYTİN

    Zeytin ağacı (Olea europa L.)’nın meyvesi ve Oleaceae familyasının bir üyesi olan zeytin, tarihin her aşamasında Akdeniz’de kurulan bütün uygarlıkların vazgeçilmez bir parçasını oluşturmuştur. Anadolu’nun en eski kültür bitkilerinden olan zeytin, oleceae familyasının, Olea cinsinin Oleaeuropa türünün Oleaeuropa sativa alt türünü teşkil etmektedir. Akdeniz iklim kuşağında en iyi yetişme koşullarını bulmuş olan zeytinin anavatanının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni de içine alan Yukarı Mezopotamya ve Güney Ön Asya olduğu bildirilmektedir. Güneydoğu Anadolu’dan, Batı Anadolu’ya yayılan zeytin, Ege Adaları yoluyla Yunanistan, İtalya, Fransa ve İspanya’ya kadar ulaşmıştır.(Bozdoğan, 2002) Son yıllarda ülkemizde ve dünyada üretilen zeytin miktarı Çizelge 1’de verilmiştir.

    Geleneksel olarak zeytin hasadı elle yapılmaktadır. Elle hasat zahmetli ve masraflıdır. Ancak bu yöntemle zeytin en az hasarla toplanabilmektedir.. Son zamanlarda ise zeytin hasadı büyük makinelerle zeytin ağaçlarının sallanması veya küçük makinelerle zeytin ağacı dallarının hareketi ile mekanik olarak yapılmaktadır. Ancak mekanik yöntem, hasat sırasında zeytinlere zarar verip ezme ve berelenmelere neden olabilmektedir. Yeşil zeytinlerin mekanik olarak toplanması istenmez çünkü yeşil zeytinin mekanik olarak hasadı sırasında zedelenmeler nedeni ile zeytinlerde kahverengi lekeler oluşmaktadır. Bu durum zeytinlerin kalitesinin düşmesine ve istenmeyen görünüm nedeni ile tüketici açısından kabul görmemesine neden olmaktadır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 690.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 36 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (22.07.2012 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Balık Atıkların Geri Kazanımı
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dursun yaparr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.12.2014, 22:05
  2. Türk Kırmızı Şaraplarında Fenolik Bileşiklerin Direkt RP-HPLC ile Belirlenmele
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan gayeyil
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2011, 10:39
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.10.2010, 22:05
  4. Pekmezde Fenolik Bileşiklerin Tayini
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan gzyrnn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.03.2010, 11:25
  5. Zeytin Karasuyunun Değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan suleymangursel
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27.07.2007, 11:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed