Zeytinli Poğaça

Malzemeler:
- 2 adet patates (haşlanmış)
- 2 adet yumurta
- 150 g Becel - oda sıcaklığında
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin


Yapılışı:

1. Haşlanmış patatesleri derin bir kabın içine rendeleyin.

2. Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın, kalanları patateslere ekleyin.

3. Tuzu, yağı, kabartma tozunu ve unu ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur yapın (un miktarı değişebilir).

4. Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp açın, ortasına bir miktar çekirdeksiz (birkaç parçaya kesilmiş) siyah zeytin koyup bohça gibi kapatın. Parmak uçlarınızla yapıştırdıktan sonra avcunuzda hafifçe yuvarlayın, kapattığınız yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın.

5. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçaları, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk -üzerleri kızarana kadar- pişirin.