5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şengül PARLAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    1234
    Konuları
    134
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Zeytinyağı karasuyunu arıtma

    Giderek artan Çevre kirliliğini önleme amaçlı yapılan ve Zeytinyağı tesislerini ilgilendiren bir araştırma.

    ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ ATIKSULARININ DİSTİLASYON YÖNTEMİYLE ARITIMI
    Ezgi OKTAV ve Füsun ŞENGÜL
    Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü,
    Kaynaklar Kampüsü, 35160 Buca-İZMİR

    Öz: Bu çalışmanın amacı zeytinyağı endüstrisinin ve üretim sonrası açığa çıkan atıksuların özelliklerinin tanıtılması ve arıtılabilirliğinin incelenmesidir. Atıksuya arıtma metodu olarak distilasyon prosesi uygulanmıştır. Deneysel çalışmalarda kullanılmak üzere DEÜ Atıksu Laboratuvarında bir deney düzeneği oluşturulmuştur. İlk distilasyon denemesinde ham atıksu kullanılmıştır. Ham atıksuda ve distilatlarda KOİ konsantrasyonları ölçülmüştür. Diğer bir çalışmada ham atıksu, farklı pH değerlerinde, iki kademede çöktürülmüştür. İlk kademede, pH=2’de iki saat boyunca çöktürülen atıksuyun üst suyu alınmış, bu suyun pH değeri 10’a ayarlanarak 2 saat boyunca çökeltilmiş ve üst suya distilasyon prosesi uygulanmıştır. İki kademeli çökeltim ve distilasyon prosesinin kombinasyonu ile % 99 gibi yüksek KOİ giderme verimlerine ulaşılmıştır. Ayrıca, çalışma kapsamında, her bir pH değeri için tek kademeli çökeltim ve distilasyon prosesinin giderme verimine etkisi ayrı ayrı incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar birbirleriyle kıyaslanmıştır.

    Şifre: "www.forumfood.net" (sadece link ""lar yok)
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 476.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 28 Kez






  2. #2
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ellerine sağlık....


  3. #3
    sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibelkural çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.03.2007 Son online zamanı: 23.05.2013

    Mesajları
    1548
    Konuları
    161
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    cook teşekkürler olia


  4. #4
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    güzel konu saol


  5. #5
    Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şengül PARLAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    1234
    Konuları
    134
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Link ilk mesajdan yenilenmiştir


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Fiziksel Arıtma
    Su Ürünleri forum içinde, yazan Özge OYBAK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.02.2014, 10:23
  2. Biyolojik Arıtma
    Su Ürünleri forum içinde, yazan Özge OYBAK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.02.2014, 10:20
  3. Uluslararası Zeytinyağı Konseyi ve Avrupa Birliği Zeytinyağı standardı
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan Şengül PARLAK
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 15.07.2008, 16:01
  4. su arıtma
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.10.2007, 08:44
  5. sert su ve arıtma yöntemleri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 26.09.2007, 23:06

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed