1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    gazeteibrahim çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2015 Son online zamanı: 24.03.2021

    Mesajları
    11
    Konuları
    10
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    6
    Kalan
    499

    Standart Zeytinyağı Ve Kalite Kontrolünün Belirlenmesi

    : Zeytinyağı Ve Kalite Kontrolünün Belirlenmesi
    : Pptx
    : .......

    Zeytinyağı, zeytin ağacı (Olea europea) nın olgun meyvelerinden hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan mekanik yolla elde edilen, berrak yeşilden sarıya değişen renkte, kendine özgü tat ve kokuda doğal olarak tüketilebilen bitkisel kaynaklı sıvı yağdır.
    Zeytinyağı diğer yemeklik bitkisel yağlara kıyasla daima ayrıcalıklı bir ürün olarak değerlendirilmiştir. Bunun nedeni doğal haliyle yemeklik olarak tüketilebilen tek yağ olmasıdır.

    Özellikle son yıllarda zeytinyağının sağlıklı beslenme yönünden özgün değerini ortaya koyan yoğun araştırma sonuçlarının dünya kamuoyuna sunulmasından sonra, bilinçli tüketicinin beğenisini üzerine toplamış ve tüketimi oldukça süratli bir tırmanışa geçmiştir.

    Zeytinyağı çeşitli özeliklerine göre sınıflandırıldıktan sonra sağlık ve beslenme açısından, hile açısından ve duyusal açıdan kalite kontrolü yapılmaktadır.

    Zeytinyağının fiziksel ve kimyasal özellikleri; iklim ve toprak koşullar, zeytinin olgunlaşma derecesi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 502.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 22 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (23.02.2015 Saat 15:45 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. sek beyaz ve kırmızı şarapların bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan e_avci
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.07.2013, 08:35
  2. Sumakta kalite kriterlerinin belirlenmesi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan kenanoz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.01.2013, 13:49
  3. zeytinyağı kalite kriterleri ve tahşiş
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dreadlord
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.07.2011, 16:16
  4. Yorum: 6
    Son Mesaj: 14.02.2009, 14:04
  5. Yorum: 10
    Son Mesaj: 01.07.2007, 11:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed