1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    esrasukrueker çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.10.2010 Son online zamanı: 12.12.2018

    Mesajları
    12
    Konuları
    8
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    30
    Kalan
    275

    Standart Zeytinyağında Bulunan Uçucu Bileşikler ve Olusumları Üzerinde Etkili Faktörler


    Bu çalısmada zeytinyagında bulunan uçucu bilesikler ile bu bilesiklerin olusumları üzerinde etkili faktörler ele alınacaktır. Zeytinyagı, diger bitkisel yagların tersine rafinasyona ugramadan ham haliyle tüketilebildigi için karakteristik tat, koku ve aromasını korumaktadır. Zeytinyagının lezzeti ve aroması, çogunlukla düsük konsantrasyonlarda bulunan bir çok uçucu bilesikten kaynaklanmaktadır. Yagda bulunan baslıca uçucu bilesikler; doymus ve doymamıs aromatik ve terpenik hidrokarbonlar, aldehitler, alkoller, ketonlar, esterler, eterler ve furanlar'dır. Bu bilesiklerin kompozisyonu, kendilerini olusturan enzimlerin miktarı ve aktivitesine baglıdır. Uçucu bilesiklerin kompozisyonunu etkileyen diger faktörler ise tarımsal (zeytin çesidi, olgunluk, fiziksel zararlanmalar) ve çevresel faktörler (iklim ve zeytinin yetistigi bölge) ile teknolojik faktörler (hasat yöntemleri, zeytinin depolanması, yıkama, ezme, yogurma, ekstraksiyon sistemleri ve yagın depolanması)'dir.

    Anahtar kelimeler: Zeytinyagı, uçucu bilesikler, tarımsal ve çevresel faktörler

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 54.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 12 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Tahıllarda Bulunan Biyoaktif Bileşikler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan 0081
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.03.2012, 20:51
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.10.2010, 22:05
  3. Rakıdaki uçucu bileşikler
    Tezler forum içinde, yazan yilmaj
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 15.01.2010, 14:27
  4. Et ve Et ürünlerinin muhafazasında etkili faktörler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 04.04.2008, 20:08
  5. Bitkisel Sıvı Yağlarda ve Zeytinyağında Uçucu Madde Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2007, 15:10

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed